Redactia.ro
Home » Știri » Caz șocant! O femeie și-a împins prietena într-un lac

Caz șocant! O femeie și-a împins prietena într-un lac

O femeie din China care suferea de depresie și-a împins prietena într-un lac. Doar că gestul său a atras-o și pe ea în capcană, deoarece s-a înecat împreună cu prietena ei.

Și-a împins prietena într-un lac

Gest fără precedent al unei femei din China. Aceasta și-a împins prietena într-un lac, doar că și ea s-a înecat la rândul ei. Momentul a fost surprins pe camerele de luat vederi.

Camerele de supraveghere au surprins momentul în care două femei stau lângă marginea apei în Nanjing, China, când una dintre ele se apleacă să-și lege șireturile. În acest timp, cealaltă o împinge în apă, transmite Daily Star.

Femeia suferea de depresie

Imediat după, amândouă cad în apă, înecându-se, fapt confirmat și de autoritățile locale. Potrivit unor surse, femeia care și-ar fi împins prietena suferea de depresie, iar cele două ar fi fost colege.

Video-ul care surprinde incidentul bizar a fost distribuit pe mai multe rețele de socializare și s-a viralizat rapid. Poliția a demarat o anchetă pentru a afla ce s-a întâmplat cu exactitate.

incident

Ce este depresia

Depresia afectează un român din cinci. Totuși, numărul celor care au curajul să recunoască față de sine și mai apoi față de ceilalți că au o problema este mult mai mic. Depresia este o boală, nu un stigmat. Depresia nu este rezultateul dorinței de a fi în centrul atenție. Și totuși, puțini sunt cei care înțeleg că nu poți scapă de depresie fără a vorbi despre ea, fără a cere ajutor.

Într-o exprimare concisă, depresia este o anestezie psihică dureroasă. Conform triadei cognitive Beck un depresiv poate fi caracterizat prin :

  • opinii negative despre lume;
  • stimă de sine scăzută;
  • perspective de viitor scăzute.

Din punctul de vedere al persoanei ce suferă de depresie, starea este mult mai greu de descris. Scriitorul William Styron a caracterizat, în memoriile sale, depresia că fiind „o afecțiune a stării, atât de misterios de dureroasă și de evazivă în felul în care se prezintă sinelui – intelectului meditativ -, încât este aproape imposibil de descris”. Confesiunea lui, intitulată „Darkness Visible”, a început o discuție mult întârziată asupra subiectului.

Care sunt simptomele depresia clinică?

Conform DSM IV, depresia clinică este diagnosticată atunci când cinci sau mai multe dintre simptomele următoare au fost prezente într-un interval de două săptămâni consecutive. Printre cele cinci simptome trebuie să se numere starea de depresie sau lipsa interesului.

  • stare depresivă manifestată în cea mai mare parte a zilei și indicată fie de subiect, fie de cei din jur. În cazul copiilor și adolescenților, această se poate manifestă sub formă stării de iritabilitate;
  • interes evident diminuat și lipsa de plăcere în îndeplinirea activităților care înainte erau satisfăcătoare;
  • scădere în greutate observabilă, fără diete, sau câștig în greutate (mai mult de 5% din greutatea corpului în decurs de o luna), creșterea sau scăderea evidență a apetitului;
  • insomnie sau hipersomnie;
  • agitație sau lentoare psiho-motorie;
  • oboseală sau lipsa de energie constante;
  • sentiment inadecvat de inutilitate sau de culpabilizare;
  • diminuarea abilității de a gândi, de a te concentra, de a lua decizii;
  • gânduri recurente despre moarte (nu doar teamă de moarte), de sinucidere (fără un plan stabilit) sau tentativă de sinucidere.

Depresia este catalogată pe grade de severitate: ușoară, moderată și severă. Medicul determina gradul de severitate și stabilește tratamentul.

Deși lista de semne este explicită, depresia se poate dovedi dificil de diagnosticat deoarece simptomele nu sunt întotdeauna evidente. În astfel de situații vorbim despre depresie ascunsă sau mascată. Semnele depresiei sunt mai greu de catalogat la persoanelor extravertite decât la persoanele introvertite, susține un studiu realizat de cercetătorul Paul D. Duberstein, profesor de psihologie la Universitatea Rochester Medical Center pentru My Health News Daily. Conform acestuia, personale extravertite întâmpine dificultăți mai mari în a își exprimă tristețea, supărarea etc. De asemenea, studiile arată că bărbații sunt mai greu de diagnosticat deoarece își ascund mai bine simptomele sau acestea se manifestă sub alte forme: agresiune, iritabilitate, schimbări dese ale stării emoționale etc.

Cum se tratează depresia?

Depresia este tratabilă. Conform Institutului American de Sănătate Mintală, tratamentul disponibil pentru această afecțiune este stabilit de către medic și urmărește două direcții: psihoterapie și medicamente. Antidepresivele reprezintă principalul tratament farmaceutic.

„Adevărul este că sunt depresiv. Oamenii cred că, dacă ești depresiv, atunci ai un motiv pentru care ești depresiv, dar eu am.  Pur și simplu mă simt îngrozitor, și nu are de a face cu vânzările albumului, cu media sau cu familia. Cauza reală e că sufăr de o afecțiune numită depresie,” a povestit Robbie Williams în 2002 într-un interviu acordat publicației Telegraph Magazine și citat de The Scotsman. În lupta cu depresia, starul a recunoscut că a evitat să ia tratament timp de mai mulți ani deoarece „eram convins că într-o zi mă voi trezi că a dispărut și că pot să fac asta singur”. A recurs, într-un final, la tratament. „De asta sunt fericit astăzi. Cu siguranță din cauza asta”, a declarat artistul.

Comunicarea joacă un rol important în tratarea depresiei și în conștientizarea faptului că sentimentul de „prăbușire totală a individualității”, după cum descrie Neagu Djuvara depresia, poate să dispară. Pentru a ajungă în acest punct avem nevoie de o discuție sinceră despre depresie și implicațiile ei, precum cea deschisă în mărturisirile unor români afectați de depresie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: