Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Ce se întâmplă în corp după ce bei cafea

Ce se întâmplă în corp după ce bei cafea

Cafeaua este una dintre cele mai îndrăgite băuturi de pe planetă. Dincolo de gustul revigorant al cafelei, această băutură mondială este definită de un nivel ridicat de antioxidanți și substanțe benefice, pentru care corpul tău îți va mulțumi mai târziu. Tocmai din acest motiv, cercetătorii susțin că, o ceașcă de cafea consumată zilnic reprezintă un remediu pentru sănătate.

Fericirea se află chiar sub nasul tău – Cafeaua, psihoterapeutul din casa ta

Care sunt efectele miraculoase pe care natura ni le oferă într-o ceasca de cafea espresso?

  • Optimizează starea psihică generală și timpul de reacție al organismului

Cafeaua conține cofeină – cea mai importantă substanță psihoactivă de pe planetă. Cofeina blochează neurotransmițătorii creierului asociați cu somnolența, accelerează nivelul de dopamină și astfel rezultă îmbunătățirea activității neuronale. Acesta este motivul pentru care după prima ceașcă de cafea simți cum senzația de oboseală dispare și se instalează o stare energică, ce te însoțește pe tot parcursul zilei.

  • Grăbește rezultatele dietei de slăbit

Ai observat că majoritatea produselor dedicate dietelor pentru slăbit includ cofeină? Dacă vrei să slăbești armonios, prin diete simple care aduc rezultate rapide și vizibile, atunci mizează pe minunata licoare numită cafea, bogată în antioxidanți și nutrienți esențiali. Antioxidanții elimină toxinele din corp și dizolvă grăsimile. Cafeaua creează senzația de sațietate și te motivează să renunți la micile gustări între mese care nu fac decât să adauge grame în plus la siluetă.

  • Antidepresiv fără efecte secundare

Conform numeroaselor studii efectuate de-a lungul timpului, s-a constatat că o ceașcă de cafea are efect antidepresiv, dar fără efectele adverse specifice medicamentației obișnuite. Cafeaua stimulează nivelul de dopamină, hormonul responsabil cu starea de bine din creier.

Top 6 motive întemeiate să nu renunți la cafea

Care sunt consecințele consumului pe termen lung a cafelei în raport cu funcțiile organismului?

1. Protejează ochii

În componența cafelei se află un puternic antioxidant numit Acid Clorogenic. Acesta încetinește afecțiunile de la nivelul retinei, ca urmare a stresului oxidativ.

2. Ameliorează leziunile cauzate de bolile hepatice

Persoanele care suferă de hepatită pot reduce daunele cauzate de afecțiuni precum ciroza sau steatoza hepatică.

3. Întârzie instalarea anemiei

Dacă nu știi care e legătura între cafea și lupta contra anemiei, atunci vei fi surprins să descoperi că, această băutură conține câteva sute de compuși activi, precum potasiul și acidul folic. Potasiul ajută la buna funcționare a rinichilor și inimii. Aportul slab de potasiu din organism, conduce la afecțiuni cardiace, probleme digestive, sau chiar cancer. Acidul folic crește numărul de globule roșii. Lipsa acidului folic se manifestă prin stări de oboseală cronică, epuizare și instalarea anemiei. Ce zici de asta?

4. Ține la distanță riscul de diabet de tip 2

Diabetul de tip 2 se numără printre bolile secolului modern, care afectează peste 60% din populația lumii. În urma studiilor realizate s-a constat că, persoanele care obișnuiesc să consume cafea zilnic sunt cu 30-50% mai puțin predispuse la dezvoltarea diabetului de tip 2.

5. Încetinește progresul bolilor neurodegenerative

În topul bolilor neurodegenerative, locul unu este ocupat de boala Alzheimer, urmată imediat de Parkinson. Afecțiunile neurodegenerative vizează persoanele trecute de 65 de ani și au drept cauză anihilarea neuronilor generatori de dopamină. Deși nu a fost descoperit un tratament specific, studiile susțin că, dieta echilibrată, activitatea fizică zilnică și consumul moderat de cafea sunt obiceiuri care scad riscul acestor boli cu până la 60%.

6. Apără ficatul

Ficatul îndeplinește numeroase funcții esențiale pentru organism. Din acest motiv, ficatul este afectat zilnic de zeci de factori nocivi, care în timp conduc la hepatită, boala ficatului gras și în final la ciroză. Un fapt interesant este legătura descoperită între consumul de cafea și diminuarea riscului de a dezvolta ciroza. Persoanele care consumă 2-4 cești de cafea zilnic, au șanse de până la 70% mai puțin să sufere de ciroză.

În concluzie, cafeaua este darul oferit de Mama Natură pentru ca oamenii să trăiască mult și bine. Sună optimist, nu-i așa? Luând în calcul numărul mare de afecțiuni pe care cafeaua are puterea să le combată, atunci avem toate șansele să ducem o viață lungă și fără boli.

Daca esti iubitor de cafea avem o veste buna. Pe magazinul online Espresso Cafe gasesti o multitudine de produse din domeniul cafelei cu oferte promotionale. Poti alege cafea boabe de top direct din confortul casei tale iar noi iti livram rapid prin intermediul curierului preferat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini