Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cum arătau primii interlopi din București?! Au apărut înainte de „duduieni” și „fabieni” și făceau legea în Capitală

Cum arătau primii interlopi din București?! Au apărut înainte de „duduieni” și „fabieni” și făceau legea în Capitală

Interlopii care făceau legea în București cu zeci de ani în urmă.

Înainte ca Bucureștiul să fie scena unor clanuri interlope moderne, cu „sportivi” și „duduieni” dominând străzile, orașul era terenul de joc al unor figuri infame care au scris primele capitole ale lumii interlope din capitala României. Printre aceste figuri notorii se numără Nicolae Purcică, cunoscut sub numele de Nae Chioru’, Gică Cioc, zis Balaurul, și Sandu Moise, poreclit Hitler. Acești pionieri ai lumii interlope bucureștene au lăsat în urma lor o istorie încărcată de violență, crimă și frică, stabilind un precedent pentru generațiile viitoare de criminali.

Cine era interlopul Nae Chioru’

Nae Chioru’, un nume sinonim cu cruzimea, își desfășura activitățile ilicite în cartierul Ferentari, departe de ochii legii și ai societății, potrivit b365.ro. Reputația sa de tâlhar sângeros, care nu ezita să ucidă și să tranșeze corpurile victimelor sale, a devenit legendară. Devenit cunoscut în întreaga țară, Chioru’ a reușit să evite capturarea pentru o perioadă îndelungată, datorită abilităților sale de a se ascunde și de a se face nevăzut, până când a fost nevoit să își mute „activitățile” din capitală spre Oradea.

Povestea lui Nae Chioru’ se împletește strâns cu cea a comisarului Eugen Alimănescu, un om al legii dedicat, care a petrecut ani de zile urmărindu-l și analizându-i fiecare mișcare. Prin prinderea lui Chioru’, Alimănescu a dovedit că nimeni nu este de neatins, organizând un flagrant meticulos care a dus la capturarea acestui criminal temut.

Povestea interlopilor Gică Cioc și Sandu Moise

Pe de altă parte, rivalitatea sângeroasă dintre Gică Cioc, alias Balaurul, și Sandu Moise, cunoscut sub numele de Hitler, a adus violența pe străzile Bucureștiului la un nivel fără precedent. Lupta lor pentru putere și control a culminat într-un duel mortal în noaptea de Revelion, un conflict care a lăsat în urma sa morți și a marcat sfârșitul unei ere de teroare.

Aceste povești ale primilor interlopi din București nu sunt doar o mărturie a timpurilor tulburi care au urmat celui de-Al Doilea Război Mondial, dar și o amintire că istoria se repetă, adesea în forme noi și mai sofisticate. De la Nae Chioru’ și Gică Cioc la figurile contemporane ale lumii interlope, Bucureștiul a fost martorul transformărilor în ceea ce privește crimele organizate și lupta constantă pentru putere și influență.

În timp ce astăzi, capitala este „împărțită” între diverse clanuri și familii interlope, poveștile lui Nae Chioru’, Gică Cioc și Sandu Moise rămân gravate în memoria colectivă, ca o amintire întunecată a zilelor când teroarea și violența domneau nestingherite pe străzile Bucureștiului. Aceste figuri istorice ale lumii interlope au pavat drumul pentru generațiile viitoare, demonstrând că, în ciuda schimbărilor sociale, lupta pentru putere în lumea interlopă rămâne o constantă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: