Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cum se sparge corect un ou. Secretul pe care numai gospodinele pricepute îl știu

Cum se sparge corect un ou. Secretul pe care numai gospodinele pricepute îl știu

GALERIE FOTO (2)

Probabil nu te-ai gândit niciodată la modul corect de a sparge un ou. Multe gospodine obișnuiesc să lovească oul de marginea unei farfurii sau a mesei. Cu toate acestea, această metodă aparent simplă poate prezenta riscuri de îmbolnăvire. Iată cum ar trebui, de fapt, să spargi un ou.

Ouăle pot fi consumate într-o varietate de moduri, fie ele gătite ca atare sau integrate în diverse rețete delicioase. Indiferent de modul în care alegem să le mâncăm, este necesar să le spargem, iar acest proces poate deveni o greșeală în bucătărie. Această practică nu este sănătoasă și poate duce la îmbolnăvire.

Riscurile la care te expui în momentul în care spargi ouăle greșit

Există riscul de infectare cu Salmonella. Aproximativ 47% dintre cazurile de salmoneloză, o boală cauzată de infecția cu Salmonella, sunt asociate cu ouăle, indiferent de proveniența acestora. Deși în majoritatea cazurilor contaminarea cu această bacterie nu este periculoasă, au existat momente în care sănătatea pacienților s-a deteriorat rapid.

Specialiștii din domeniul sănătății nu recomandă spargerea oului de marginea farfuriei sau a altor obiecte din bucătărie. Salmonella poate fi găsită și pe coajă, nu doar în interiorul oului, și poate duce la infecție. În acest mod, bacteriile se pot răspândi rapid și pot cauza îmbolnăvirea.

Cum să spargi corect ouăle
Cum să spargi corect ouăle

Cum să spargi ouăle corect pentru a preveni îmbolnăvirea

În loc să lovești oul de o suprafață dură, poți folosi un cuțit curat pe care să îl speli în prealabil sau, dacă ai nevoie de mai multe ouă, le poți sparge împreună. Atunci când gătești preparate care conțin ouă, este important să le coaceți mai mult timp pentru a vă asigura că orice urmă de bacterii este eliminată și pentru a preveni riscul de îmbolnăvire.

De asemenea, specialiștii nu recomandă utilizarea cojii de ou pentru a separa albușul de gălbenuș atunci când pregătiți deserturi. Salmonella poate fi prezentă pe coajă și poate cauza probleme de sănătate ulterioare.

Când achiziționezi ouă, ar trebui să verifici dacă există fisuri și să te asiguri că sunt curate, fără urme de pene sau murdărie. Verifică și data de expirare înainte de a le cumpăra. Dacă observi că ouăle nu sunt depozitate în mod corespunzător la piață, este recomandat să te îndrepți către alte magazine.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: