Redactia.ro
Home » Stil de viață » De ce amețim când ne ridicăm brusc? Cum putem evita această neplăcere

De ce amețim când ne ridicăm brusc? Cum putem evita această neplăcere

Ameteala brusca

Amețeala atunci când ne ridicăm brusc are loc pentru unii mult mai frecvent decât este normal. Uneori amețeală nu este un motiv de îngrijorare, alteori această senzație poate fi semnalul unei boli grave.

Din ce cauza apare amețeala bruscă

De multe ori senzație de slăbiciune și de amețeală pe care au când se ridică brusc sau își schimbă poziția corpului poate semnala o boală cardiacă sau diabet.

Amețeala care provine în urma schimbării poziției corpului înseamnă că este vorba despre hipotensiune arterială ortostatică.

Specialiștii de la Universitățile din Carolina de Sud au descoperit că hipotensiusea arterială ortostatică poate fi asociată cu o insuficiență cardiacă, care necesită evaluarea cât mai repede a unui medic specialist.

Hipertensiuea arterială ortostatică are loc atunci când tensiunea arterială scade, iar la trecerea din poziția culcat la ridicarea în picioare, pulsul inimii accelerează.

O persoană tânără și care nu are probleme de sănătate nu sesizează acest simptom, dar persoanele în vârstă pot simți o amețeală mai accentuată care se ameliorează la poziția culcat.

În cazul în care ridicarea în etape,adică, mai întăi se stă în șezut apoi în picioare. Dacă acest lucru se repetă, înseamnă că suferi de o boală.

Ce boli poate determina amețeala bruscă

Amețeala bruscă poate provine cel mai des de la deshidratare, de aceea medicii recomandă consumul des de apă pe zi.

De asemenea, folosirea unor medicamente deshidratante poate avea ca reacție amețeala. Cercetătorii au descoperit că hipotensiunea arterială ortostatică care nu reprezintă un pericol direct, poate înseamna o insuficiență cardiacă aflată în curs de dezvoltare.

Cum poți preveni amețeala bruscă?

Potrivit medicilor, trebuie menținută în corp o cantitate de lichide suficientă pentru a regla presiunea sangvină.

De asemenea, după ridicare trebuie să te sprijini, pentru a evita pericolul de lovire, care poate duce la situații mult mai grave.

Medicii recomandă începerea unor exerciții fizice zilnice, deoarece acestea întăresc tonusul muscular și vascular ajutând la îmbunătățirea regulării fluxului sangvin în momentul schimbării poziției.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: