Redactia.ro
Home » Stil de viață » Descoperire incredibilă în subsolul casei. Au găsit o cutie veche din 1950 în care erau ascunși mulți bani

Descoperire incredibilă în subsolul casei. Au găsit o cutie veche din 1950 în care erau ascunși mulți bani

Întotdeauna ne simțim norocoși când găsim bani pe stradă sau prin hainele nepurtate de mult. În copilărie, găsirea unei mici sume de bani ne făcea să ne simțim cei mai bogați oameni din lume, senzația fiind inconfundabilă. Un cuplu din Cleveland, Ohio, a făcut descoperirea secolului când a găsit o impresionantă sumă de bani într-o cutie veche de 70 de ani.

“O întâmplare de toți banii”

Totul a început în 2016, când cei doi terminaseră de renovat o parte din locuința lor construită în 1940. Bărbatul se afla la subsol spărgând peretele de rigips, moment în care a descoperit un înscris ciudat pe zidul din spatele acestuia.

Curiozitatea l-a împins să spargă bucata de zid însemnată, găsind în crăpătura făcută o mică cutie verde de metal.

“Am scos imediat cutia afară și am chemat-o pe soția mea. Mi-am dat seama că în cutie era ceva. M-am gândit că nu aveau cum să fie monede sau obiecte de aur, întrucât cutia era prea ușoară. Următorul meu gând a fost că ar putea fi vorba despre cartonașe cu jucători.”

Însă ce au găsit ulterior în cutie a depășit orice așteptare. Mare le-a fost mirarea când au descoperit 3 pachete cu bani și un ziar datând din 1951. La o analiză mai amănunțită, bărbatul a descoperit că bancnotele fuseseră puse în circulație în perioada 1928-1934.

După estimările făcute, cei doi au ajuns la concluzia că impresionanta sumă de bani totalizează aproximativ 23.000 $. Însă norocul lor nu s-a sfârșit aici.

Norocul s-a ținut lanț

La o săptămână după eveniment, bărbatul făcea curățenie în subsol, când a observat întâmplător în locul unde găsise cutia, o a doua cutie misterioasă. Nu și-a putut crede ochilor când a văzut că și aceea era plină cu bani. În total, descoperirea celor doi a atins uriașa sumă de 45.000$.

Cuplul a mers la bancă pentru a schimba banii, folosindu-i ulterior pentru achitarea ipotecii. În ciuda bucuriei imense care i-a cuprins în momentul descoperirii, nu au putut să nu se întrebe cui îi aparțineau de fapt banii, însă acest aspect va râmâne un mister care probabil că nu va fi elucidat niciodată.