Redactia.ro
Home » Știri » FOREN 2020: Forumul Energetic al Europei Centrale și de Est are loc în perioada 7-10 septembrie 2020

FOREN 2020: Forumul Energetic al Europei Centrale și de Est are loc în perioada 7-10 septembrie 2020

FOREN 2020

Forumul Energetic al Europei Centrale și de Est va fi organizat între 7 și 10 septembrie 2020. FOREN 2020 este cel mai important eveniment regional pe tema energiei. FOREN se va desfășura online, iar forumul va reuni oficiali din ministere, guverne, academie și lideri pe piața energiei din companiile europene.

Tema Forumul Energetic va cuprinde cele mai arzătoare informații și noutăți din domeniul energiei. FOREN este la a 15-a ediție, iar tema evenimentului din 2020 este: „Tranziția energiei în Sud Estul Europei: Oportunități, Provocări și Perspective”. Forumul din acest an va avea ca teme de discuții provocările, dar și oportunitățile de dezvoltare din domeniul energiei, pentru un viitor sustenabil.

FOREN 2020: cel mai mare eveniment pe tema energiei

Din cauza pandemiei COVID 19, FOREN se va desfășura online, cu invitați din diverse domenii. Vor fi prezenți, miniștri, specialiști și reprezentanți ai companiilor energetice, dar și reprezentanți din mass-media.

Programul Forumului include discursurile poticienilor și ale oamenilor de afaceri, despre cele mai importante subiecte pe tema energiilor. De asemenea, vor fi prezentate noi concepte pe piața energiei. Mai multe detalii despre eveniment găsiți pe site-ul oficial FOREN 2020.

FOREN 2020

FOREN 2020: invitați de seamă la Forumul Energetic al Europei Centrale și de Est

În perioada 7-10 septembrie 2020, specialiștii din energie se reunesc la FOREN pentru a discuta temele importante din domeniu.

Printre cei prezenți la eveniment sunt:

Invitați FOREN 2020: Anca Dragu – Director General Adjunct E.ON

ANCA DRAGU a preluat funcția de Director General Adjunct al E.ON România la începutul anului 2019. Ca membru al Consiliului de Administrație al unuia dintre principalii furnizori de gaze și energie electrică pe piața locală, Anca Dragu coordonează departamentele de Afaceri Publice, Reglementare, Comunicare și CSR.

Anca Dragu este a doua femeie ministru al Finanțelor din istoria României, deținând acest portofoliu din noiembrie 2015 până la începutul lunii ianuarie 2017. Anterior, în 2013, a fost analist economic în cadrul Direcției Generale pentru Afaceri Economice și Financiare a Comisiei Europene, după o experiență de 12 ani în biroul FMI din București. Între 1996-2001, Anca Dragu a fost economist în cadrul Banca Naționale a României. Deține o diplomă de licență și un doctorat în economie la Academia de Studii Economice din București, un master în politici publice și aderare la UE absolvit în cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative din București și a urmat diferite programe în cadrul Universității Georgetown, Programul de burse pentru Europa Centrală și de Est și în cadrul Universității George Washington, Washington DC.

Invitați FOREN 2020: Georgeta Corina Popescu – Director General Electrica

Georgeta Corina Popescu este un executiv de top cu o experiență impresionantă în domeniul energiei electrice și al gazelor naturale. Numită la data de 1 iunie 2018 pe poziția de Director General al Societății de Distribuție a Energiei Electrice Muntenia Nord, parte a Grupului Electrica, Corina Popescu a preluat din data de 1 noiembrie 2018 și funcția de Director General provizoriu al Electrica SA.

Din data de 1 februarie 2019, Corina Popescu ocupă funcția de Director General al companiei Electrica, pentru o perioadă de 4 ani.
Absolventă a Facultății de Energetică din cadrul Universității Politehnica București, specializarea Electroenergetică, Georgeta Corina Popescu și-a început cariera profesională în cadrul Sucursalei de Distribuție și Furnizare a Energiei Electrice București.

Începând cu anul 2007, Georgeta Corina Popescu și-a desfășurat activitatea în sectorul privat, ocupand funcții importante în cadrul Grupului E.ON România și al Grupului OMV.

În intervalul decembrie 2015 – februarie 2017, Corina Popescu a ocupat poziția de Secretar de stat în Ministerul Energiei, perioadă în care a făcut parte și din Consiliul de Administrație al Electrica SA. Începând cu 1 mai 2017, a fost numită în Directoratul Transelectrica, iar in perioada iunie 2017 – aprilie 2018 a fost Președintele Directoratului Transelectrica.

Invitați FOREN 2020: Daniel Burlan – Președinte al Directoratului CE Oltenia

Burlan Daniel, absolvent al Facultatii de Mecanica din cadrul Universitatii Craiova, in anul 1991, a urmat ulterior studii postuniversitare de Management industrial.

Are o experienta de aproape 29 de ani in domeniul minier, ocupand succesiv functii de conducere incepand din anul 1996.

In perioada 2005-2012 a detinut functia de director general al SNLO – Societatea Nationala a Lignitului Oltenia.

In cadrul Complexului Energetic Oltenia, a fost numit membru al Directoratului (in decembrie 2018) si presedinte al Directoratului (in ianuarie 2020).

Invitați FOREN 2020: Eric Stab – Preşedinte & CEO ENGIE Romania

Eric Stab ocupă funcţia de Preşedinte & CEO al ENGIE Romania şi coordonează activitatea ENGIE în Europa de Est (România, Polonia, Slovacia, Republica Cehă), zonă în care Grupul realizează aproximativ 1,5 miliarde de euro cifră de afaceri şi are circa 6.000 de angajaţi. In plus, Eric Stab a prezidat, pe durata a două mandate, Consiliul Investitorilor Străini, în cadrul căruia ocupă în prezent funcția de vicepreşedinte, şi este, de asemenea, membru al Comitetului Executiv al Coaliţiei pentru Dezvoltarea României.

Cariera sa a început în urmă cu 29 de ani, în Germania, unde a deţinut mai multe funcţii de conducere timp de nouă ani. A continuat ca Director al Diviziei de vânzări de gaze naturale în Europa a Gaz de France, după care a preluat conducerea filialei britanice de comercializare şi producţie a energiei electrice din cadrul grupului. După fuziunea dintre Gaz de France şi Suez, Eric Stab a ocupat funcţia de CEO pentru activităţile de energie ale GDF SUEZ în Europa de Est.

El a urmat un Master în Management la ESCP Europe din Paris şi a absolvit Programul Executive la Stanford University.

Invitați FOREN 2020: Marian Năstase – Președinte si membru non-executiv al Consiliului de Administrație, Vimetco ALRO

Marian Năstase a absolvit Academia de Studii Economice din București cu licența în comerț exterior. Domnul Năstase are o vastă experiență în consultanță financiară și audit și a fost Director și Managing Partner la Deloitte&Touche, România.

În anul 2002, Marian Năstase s-a alăturat ALRO în funcția de Director Executiv, fiind responsabil de toate activitățile financiare ale Companiei. Dl. Năstase a fost numit ulterior Vimetco Country Manager România și, în prezent mandatul său acoperă toate activitățile Grupului din România (aluminiu, gaze naturale, sectorul energiei electrice).

Mai mult, dl. Năstase este Președintele Asociației Marilor Consumatori de Energie din România, care cuprinde cei mai mari consumatori de energie din țară și membru în diverse societăți profesionale din România, cum ar fi: Asociația Națională a Experților în Redresare Economică, Asociația Națională a Evaluatorilor Autorizați, Asociația pentru Politici Energetice.

Invitați FOREN 2020: Ion Sterian – Director General SNTGN Transgaz SA

Directorul General al Operatorului Sistemului Național de Transport al gazelor naturale din România – Transgaz, Ion Sterian, este un nume recunoscut în sectorul energetic atât în România, în interiorul Uniunii Europene cât și pe plan internațional.

Domnul Ion Sterian s-a alăturat companiei TRANSGAZ în anul 2007, în calitate de reprezentant al acționarului majoritar, Statul Român prin Ministerul Economiei, în Adunarea Generală a Acționarilor, fiind desemnat apoi, în anul 2013, Președinte al Consiliului de Administrație al Societății TRANSGAZ.

Absolvent al Universității de Petrol și Gaze din Ploiești, specializarea forajul sondelor și exploatarea zăcămintelor de petrol și gaze, al Facultății de Inginerie Economică, Management și Dezvoltare Rurală din cadrul Universității din București, al masteratului Management și Dezvoltare Rurală din cadrul aceleiași universități, domnul Ion Sterian și-a perfecționat continuu cunoștințele profesionale atât în domeniul energetic cât și în cel al relațiilor internaționale și diplomatice, guvernanței corporative, managementului financiar și pieței de capital.

Cu o vastă experiență profesională atât în domeniul energiei, cât și al managementului corporativ, domnul Ion Sterian, a reușit la conducerea Transgaz, să demareze și să implementeze unul dintre cele mai ambițioase și mai importante planuri de dezvoltare a infrastructurii de transport gaze naturale din România din ultimii 20 de ani, cu proiecte de investiții estimate la 4,02 miliarde euro.

Lider carismatic, dedicat, o personalitate pozitivă și efervescentă, domnul Ion Sterian a câștigat încrederea și respectul omologilor săi atât la nivel național cât și internațional, autorităților și instituțiilor europene și a celor din România, ale mass-media și ale celor peste 4500 angajați.

În semn de recunoaștere a meritelor profesionale și calităților manageriale, domnul Ion Sterian a primit, în nume propriu și în numele companiei TRANSGAZ, numeroase premii, diplome și distincții, fiind invitat să susțină discursuri/alocuțiuni pe teme specifice sectorului energetic, managementului și guvernanței corporative, negocierilor și finanțărilor aferente proiectelor de investiții complexe și de mare anvergură în infrastructura energetică națională și europeană, și alte teme privind perspectivele dezvoltării durabile a sectorului energetic din România și Europa.

Invitați FOREN 2020: Cristian Secosan – CEO Siemens România

Cristian Secoşan ocupă poziția de CEO Siemens pentru România şi Republica Moldova. Cu o carieră de aproape 20 de ani în management, a condus companii importante care derulează proiecte complexe în special în sectorul energetic. Indiferent de poziția ocupată, el a considerat întotdeauna că oamenii sunt adevărata forță a unei companii.

Invitați FOREN 2020: Petre Stroe – Director General MET România, subsidiară grupului MET

Petre Stroe este, din anul 2017, directorul general al MET Romania, subsidiara grupului MET.

Transformarea companiei din Romania intr-unul din din primii furnizori de energie electrica a avut loc in urma preluarii si integrarii cu succes a doua societati si a insemnat o crestere a portofoliului de client, mai ales in zona de furnizare energie electrica:
– In 2016 a societatii Repower Furnizare Romania
– In 2018 a societatii RWE Energie SRL.
MET Romania a devenit un jucator activ pe toate segmentele pietei de energie si gaz, cu participarea active pe toate pietele de tranzactionare.

De asemenea, MET Romania a devenit si una dintre cele mai importante companii care si-au asumat responsabilitatea de echilibrare pe piata de energie electrica.

Anterior, a lucrat pentru AXPO Energy Romania – furnizor de energie electrica si gaze naturale, RD Business, dezvoltator de software, si a fost director general al producatorului de energie electrica si termica Termoelectrica.

Petre Stroe este absolvent al Universitatii Politehnice din Bucuresti si al unor cursuri de formare la USAID Washington, agentia guvernamentala americana pentru gestionarea ajutoarelor externe civile.

Ondrej Safar – Country Manager, Grupul CEZ în România

Inginer electrotehnist, absolvent al Universității Tehnice din Praga, Ondrej Safar este un bun cunoscător al piețelor de energie din Balcani. Până la jumătatea anului 2018, dl. Safar a condus Sepaș Enerji, companie turcă membră a Grupului CEZ, anterior coordonând operațiuni ale Grupului în Bulgaria și România.

S-a alăturat echipei CEZ în aprilie 2004. În noiembrie 2005, lua drumul Olteniei pentru a se alătura colegilor din Grupul CEZ în România. În cadrul unui mandat de 7 ani, s-a ocupat de construcția propriu-zisă a Parcului Eolian Fântânele-Cogealac, dar și de managementul facilităților de producere a energiei regenerabile – hidro și eoliană sau de coordonarea CEZ Vânzare.

Începând cu 1 august 2018, Ondrej Safar a preluat activitatea CEZ în România, devenind noul Country Manager și Președintele Directoratului CEZ România.

Invitați FOREN 2020: Carlo Pignoloni – CEO & Country Manager Enel Romania

Carlo Pignoloni a absolvit Facultatea de Inginerie Mecanică la Universitatea Politehnică din Milano și s-a alăturat Grupului Enel în 1990, ocupând de-a lungul anilor mai multe poziții în arii diferite de business ale Grupului. Carlo a condus în perioada 2008-2011 operațiunile din România ale Enel Green Power.

Anterior preluării funcției de CEO și Country Manager Enel Romania, Carlo Pignoloni a fost manager al operațiunilor Enel Green Power în Italia.

Invitați FOREN 2020: Bogdan Nicolae Badea – Președinte al Directoratului Hidroelectrica

Dl. Bogdan Nicolae Badea ocupă funcția de Președinte al Directoratului Hidroelectrica din luna iulie 2017. Incepand cu luna iulie 2019 a fost numit pe aceeasi functie, cu un mandat de 4 ani. Anterior, acesta a gestionat activitatea de management de proiect în cadrul companiei, din poziția de manager de departament (2016-2017). A dobândit experiența de afaceri relevantă, cu precădere în sectorul energetic, în funcții precum cele de membru în consiliul de supraveghere al OMV Petrom (2015-2016), membru al consiliului de administrație al societății Rompetrol Rafinare (2015), director general al BNB Renewable Consulting (2009-2013, 2014), director strategie dezvoltare al Electrica București (2007-2009), președinte al consiliului de administrație al Electrica Bio-Heat (2008-2009), membru al consiliului de administrație al Enel Energie Muntenia și al Enel Energie S.A (2007-2009).

De asemenea, privirea de ansamblu asupra economiei în general și a sistemului energetic național în special, le-a obținut de pe poziții de înaltă demnitate publică, așa cum sunt cea de secretar de stat pentru energie (2014-2015) în cadrul Minsterului Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii sau cea de secretar de stat (2013-2014) în Ministerul Economiei.

Domnul Bogdan Badea este de profesie inginer. Pregătirii profesionale de bază i-a adăugat un master obținut în anul 2009, în diplomația apărării, pe subiectul ”Globalizarea, integrarea europeană și securitatea energetică a României”, la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu.

Invitați FOREN 2020: Cosmin Ghita, CEO Nuclearelectrica

Dl. Cosmin Ghita este Director General al SN Nuclearelectrica SA incepand cu 02.09.2017. Domnul Ghita este licentiat in studii economice si detine experienta educationala internationala divizata intre Romania si Statele Unite ale Americii. Domeniul sau de expertiza include strategii economice, afaceri international, piate de energie, dezvoltarea marilor proiecte de investitii si analize de risk, strategii de structurare a finantarii pentru strangerea capitalului initial, relatii international, parteneriate public-privat, atat in sectorul de stat cat si in cel privat. Domnul Cosmin Ghita si-a demarat cariera in cadrul Chevron SUA, biroul din Washington DC si a contribuit la intemeierea AMRO. Ulterior, s-a alaturat echipei Chevron din Romania, devenind, mai tarziu, Consilier al Primului Ministru al Romaniei in probleme de piata de energie si Securitate in aprovizionare. Dl. Ghita este implicat in activitati de voluntariat si academice, in calitate de membru fondator at Aspire Academy, un program de leadership gestionat de Harvard si profesotir din Ivy League in Romania.”

Invitați FOREN 2020: Corneliu Bodea, CEO Adrem şi Preşedinte CRE

Antreprenorul roman Corneliu Bodea este actionar al grupului international de companii ABBC si CEO al Adrem. Brand cu o istorie de peste 25 de ani pe piata din Romania, Adrem include companii cu activitate in domeniul energetic. Corneliu și-a extins formarea tehnica cu studii de management si ulterior cu un MBA in cadrul Open University din Marea Britanie.

Din 2014, Corneliu Bodea detine si pozitia de Presedinte al Centrului Roman al Energiei (CRE), organizatie neguvernamentala activa in domeniul energetic, cu activitate atat in Romania cat si la Bruxelles. CRE reprezinta interesele principalilor jucatori din sectorul energetic romanesc si faciliteaza comunicarea cu corespondentii relevanti europeni, oferind totodata o platforma europeana de dialog pentru industria energetica.

Cu o experienta indelungata in domeniul energetic, in managementul unor activitati complexe si a peste 1000 de angajati, Corneliu isi propune sa contribuie la initiativele de dezvoltare ale mediului antreprenorial romanesc. Considera ca viziunea, impreuna cu o gandire strategica pe termen lung si competente potrivite asigura succesul in afaceri si in societate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: