Redactia.ro
Home » Știri » Locurile din casă unde să nu pui niciodată întrerupătoarele. Tot mai mulți români fac această greșeală

Locurile din casă unde să nu pui niciodată întrerupătoarele. Tot mai mulți români fac această greșeală

Poziționarea întrerupătoarelor electrice pentru casă este o planificare prealabilă care trebuie să fie atentă, bazată pe diferitele funcții ale încăperilor. Locuitorii nu ar trebui să găsească distanțe incomode între un aparat și o priză. Da, există cutii de extensie, dar ergonomia unei locuințe ar trebui să creeze un sistem care să necesite un efort minim și o estetică maximă. O bară de alimentare care iese de sub o masă poate părea neîndemânatică pentru observatorul exterior. Iată care sun locurile din casă unde să nu pui niciodată întrerupătoarele. Tot mai mulți români fac această greșeală.

Locurile din casă unde să nu pui niciodată întrerupătoarele

Există o limită inferioară guvernamentală a numărului de prize electrice furnizate într-un apartament, iar rezidenții pot adăuga adesea prize suplimentare în funcție de cerințele lor speciale. În această postare pe blog, abordăm îndoielile atât ale rezidenților, cât și ale antreprenorilor de construcții și prezentăm poziționarea ideală a prizelor electrice de acasă pe baza tendințelor și comportamentului comun în gospodării.

Camera de zi/sufragerie

  • Intrare: Camera de zi este situată în apropierea ușii principale. Atunci când proiectați, țineți cont întotdeauna de traseul natural al rezidenților. Priza electrică care alimentează principala sursă de lumină din camera de zi ar trebui să fie amplasată la intrarea în camera de zi, astfel încât rezidenții să poată aprinde lumina atunci când intră noaptea târziu – oamenii au nevoie de un câmp vizual clar.
  • Zona principală: În zilele noastre, majoritatea oamenilor vor avea asupra lor un smartphone și alte dispozitive electronice. Având în vedere că sufrageria este zona în care se distrează oaspeții, va trebui să oferiți un număr suficient de prize în cât mai multe locuri, iar toate acestea ar trebui să fie adăpostite în cutii electrice ascunse din motive estetice.

Va trebui să vizualizați în prealabil amenajarea lor, astfel încât să știe unde vor fi amplasate seturile de canapele, canapelele și mesele, pentru a putea apoi să plaseze prize suplimentare. În mod ideal, prizele de curent ar trebui să fie la înălțimea mesei. În cazul în care va exista un ecran plat central, priza ar trebui să fie în spatele ecranului, la înălțimea acestuia, pentru a ascunde cablurile și firele. Deoarece camerele de zi sunt mari, ar trebui să oferiți cel puțin o priză la fiecare colț și una în mijlocul fiecărui perete longitudinal.

Dormitoare

  • Intrare: Ca și în cazul camerei de zi, este esențial să plasați cel puțin o priză lângă intrarea în dormitor sau în afara acestuia, astfel încât rezidenții să poată aprinde lumina și ventilatorul înainte de a intra. În caz contrar, dacă doriți să evitați acest lucru, ați putea prevedea lămpi de veghe cu LED de intensitate redusă la jumătatea inferioară a peretelui dormitorului pentru a facilita trecerea.
  • Zona principală: În al doilea rând, dormitorul este dominat de pat, astfel încât rezidenții ar trebui să înțeleagă mai întâi unde va fi amplasat acesta înainte de a decide asupra poziției prizelor electrice. Amplasarea unei prize la înălțimea mesei deasupra fiecărei noptiere este ideală. În mod creativ, ar putea exista un întrerupător de lumină cu trei căi conectat la priza de la intrare și la cele două prize de pe noptieră, astfel încât fiecare persoană să poată stinge lumina principală înainte de a merge la culcare, indiferent de ce parte a patului se află. Lămpile vor fi, de asemenea, conectate la prizele de la noptieră.
  • Zone auxiliare: Pentru mesele de studiu, prizele electrice ar trebui plasate la înălțimea mesei, dar, întrucât amplasarea meselor poate fi dificil de știut dinainte, poate funcționa și o priză la înălțimea gleznei. O problemă deosebită este amplasarea dulapurilor și a dulapurilor, care pot bloca complet o priză. Locuitorii ar trebui să fie sfătuiți să se gândească la acest aspect înainte de a instala cutii electrice ascunse pentru prizele din perete. În caz contrar, antreprenorii și arhitecții pot atribui în prealabil spații gata pregătite pentru dulapuri, astfel încât amplasarea prizelor să fie mai ușoară.În cazul în care există o baie conectată, consultați următorul punct.

Băi

  • Intrare: Puteți aranja priza principală de lumină în trei moduri. O puteți amplasa în afara băii pentru a evita problemele de infiltrare a apei. Singura problemă cu acest lucru este că persoanele din exterior pot controla lumina atunci când cineva folosește baia; acest lucru ar putea provoca un accident în baie dacă lumina este stinsă. A doua modalitate este de a folosi prize cu întrerupător de circuit cu defect la sol (GFCI) în interiorul băii, care sunt testate special pentru utilizarea în baie. Așezați-le la intrarea în baie, lângă ușă. Infiltrațiile de apă nu cauzează probleme, deoarece băile tind oricum să aibă o zonă uscată lângă intrare.
  • Chiuveta și zona uscată: Așezați o altă priză GFCI deasupra chiuvetei pentru aparatele electrice de ras, aparatele de tuns și alte aparate. În mod ideal, priza pentru geamantanul de apă caldă ar trebui să fie în zona uscată, la intrare. O mașină de spălat atașată va avea nevoie, de asemenea, de o priză separată datorită cerințelor sale de curent mai mari.

Bucătărie

  • Aparate principale: Bucătăriile conțin mai multe aparate electrice cu „sarcină mare”, cum ar fi frigidere, cuptoare cu convecție, cuptoare cu microunde, aragazuri electrice, mașini de spălat vase și, în unele cazuri, mașini de spălat. S-ar putea să fie necesar să instalați mai multe prize separate cu valori nominale de la 20A la 50A. Fiecare dintre aceste prize de curent ridicat ar putea fi controlată de un întrerupător de circuit miniatural separat. Țineți-le la distanță mare de chiuvetă și de conductele de alimentare/evacuare ale acesteia.
  • Blatul

Mulți vor să fie la modă acum și pun întrerupătoarele cât mai jos, dar lucrul acesta e periculos pentru copii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: