Redactia.ro
Home » Homepage » Mesajul lui Klaus Iohannis către românii din Diaspora

Mesajul lui Klaus Iohannis către românii din Diaspora

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a transmis vineri, pe Facebook, un mesaj pentru toți românii din Diaspora, pe care îi îndeamnă să iasă la vot.

Începând de astăzi, timp de trei zile, românii din străinătate votează la alegerile prezidențiale! Deși sunteți departe de țară, cu sufletul ați fost tot timpul aici. Și voi decideți drumul pe care țara noastră va merge mai departe. Am reușit modificarea legislației. Avem acum un număr dublu de secții de votare pentru ca niciunul dintre voi să nu mai suporte umilințele la care ați fost supuși de PSD. Duminică este ziua în care se vor deschide urnele și în România.

Dragi români, veniți la vot pentru că țara noastră are mare nevoie de fiecare dintre voi, oriunde v-ați afla. În 2016, absenteismul a adus la putere PSD, cea mai nocivă guvernare din istoria post decembristă, o guvernare împotriva românilor. 

Alegeri prezidențiale 2019. Candidații la alegerile prezidențiale 2019

2019 este anul în care, voi, românii, la votul pentru referenum, ați blocat PSD să distrugă România și drumul său european. Lupta însă continuă și trebuie să rămânem mobilizați.

Doar printr-un vot categoric vom scăpa definitiv de PSD-ism. Acest fenomen nociv care nu a permis României să se dezvolte mai mult și mai bine în ultimii 30 de ani. Alegeți, așadar, cu înțelepciune, cu gândul la viitorul vostru și al României! Împreună vom construi România normală, pe care ne-o dorim cu toții! Vă aștept la vot! #PentruRomâniaNormală”, a spus Klaus Iohannis.

Dragi români, veniți la vot!

Începând de astăzi, timp de trei zile, românii din străinătate votează la alegerile prezidențiale! Dragi români, veniți la vot pentru că țara noastră are mare nevoie de fiecare dintre voi, oriunde v-ați afla. În 2016, absenteismul a adus la putere PSD, cea mai nocivă guvernare din istoria post decembristă, o guvernare împotriva românilor. Alegeți, așadar, cu înțelepciune, cu gândul la viitorul vostru și al României! Împreună vom construi România normală, pe care ne-o dorim cu toții! Vă aștept la vot! #PentruRomâniaNormală

Publicată de Klaus Iohannis pe Vineri, 8 noiembrie 2019

Trei zile de votare pentru Diaspora

În premieră, anul acesta românii din afara ţării au la dispoziţie trei zile pentru a vota la urne în 835 de secţii de votare. Respectivele secţii sunt deschise astfel: vineri între ora locală 12:00 şi ora locală 21:00, iar sâmbătă şi duminică între ora locală 7:00 şi ora locală 21:00. Alegătorii care la ora 21:00 se află la sediul secţiei de votare, precum şi cei care se află la rând în afara sediului secţiei de votare pentru a intra în localul de vot pot să îşi exercite dreptul de vot până la ora locală 23:59.

Primele secții de votare din străinătate s-au deschis deja

Primii care au putut vota la alegerile prezidenţiale din acest an au fost românii stabiliţi în Noua Zeelandă. Secţia de votare din Auckland s-a deschis, în noaptea de joi spre vineri, la ora 1:00, ora României, care reprezintă ora locală 12.00.

Votul în străinătate se va încheia luni, la ora 7:00, odată cu închiderea secţiilor de votare de pe coasta de vest a Statelor Unite ale Americii, potrivit news.ro.

Loading...