Redactia.ro
Home » Știri » Motivul impresionant pentru care Ianis Hagi nu a susținut examenul de Bacalaureat

Motivul impresionant pentru care Ianis Hagi nu a susținut examenul de Bacalaureat

Ianis Hagi

În timp ce peste 134.000 de absolvenți de liceu din România se confruntă astăzi, 1 iulie, cu prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat 2024, pe Allianz Arena din Munchen, tricolorii lui Edi Iordănescu se pregătesc pentru optimile de finală ale EURO 2024 împotriva Olandei.

Performanțele academice ale jucătorilor naționalei care, pe lângă performanțele sportive, au avut și realizări notabile la examenul de Bacalaureat, conform Prosport.ro.

Denis Drăguș și Radu Drăgușin, excelență la „Logică și argumentare”

Denis Drăguș și Radu Drăgușin se numără printre jucătorii naționalei care au obținut rezultate remarcabile la examenul de Bacalaureat, demonstrând că pot excela atât pe terenul de fotbal, cât și în sălile de clasă. Denis Drăguș își amintește că a susținut Bacalaureatul venind direct din cantonament. În 2018, când evolua la Viitorul Constanța, a obținut o medie generală „peste 7”, cu un 8,50 la „Logică și argumentare”, materia sa preferată.

Radu Drăgușin, fundașul echipei la EURO 2024, a susținut examenul în 2021 la Liceul cu Program Sportiv Cluj. Cu o medie generală de 9,16, Drăgușin a excelat la „Logică și argumentare”, obținând nota 9,70. A completat cu un 9,15 la „Istorie” și 8,65 la „Limba și literatura română”, demonstrând un echilibru impresionant între sport și educație.

Adrian Rus, un alt fundaș al echipei naționale, a avut un an extrem de dificil în perioada Bacalaureatului. În luna ianuarie, înaintea verii examenului, a leșinat într-o piață, iar diagnosticul inițial pus de medici îi interzicea să mai joace fotbal. După luni de investigații și eforturi pentru a primi acceptul medical necesar, Rus a reușit să susțină examenul de Bacalaureat, obținând o medie de 7.

„Mi-a fost tare greu să mă concentrez pe școală în acea perioadă, umblam de la medic la medic să pot primi acceptul pentru a-mi urma cariera în fotbal. Eram dezamăgit, nu înțelegeam ce se întâmplă”. Finalmente Adi Rus a demonstrat în investigațiile medicale că totul e în regulă și că poate performa în sportul pe care îl iubește. A susținut și examenul de BAC, unde a obținut o medie de 7. „Cu materia preferată fiind educația fizică!”, se amuză astăzi jucătorul.

Aventurile educaționale ale lui Ionuț Nedelcearu

Ionuț Nedelcearu, alt apărător din lotul României la EURO 2024, a avut o experiență unică în anii de liceu. A urmat cursurile unei clase de filologie, dominată numeric de fete, și a absolvit Bacalaureatul cu media 6,70. Materia sa preferată a fost „Limba și literatura română”, demonstrând astfel diversitatea intereselor și abilităților sale.

„Am absolvit BAC-ul cu media 6,70, dacă îmi amintesc corect, materia mea preferată era Limba și literatura română”.

Ianis Hagi și educația britanică

Ianis Hagi, fiul legendarului Gheorghe Hagi, a urmat un parcurs educațional diferit, bazat pe modelul britanic. Acesta nu a susținut Bacalaureatul românesc, ci a parcurs un set de evaluări specifice sistemului britanic. Această experiență diferită i-a permis să se dezvolte într-un mediu educațional de elită, care a contribuit la formarea sa ca sportiv și ca individ.

Bogdan Racovițan, stoperul cu tată român și mamă franceză, a urmat un model educațional adaptat sistemului francez. La Lycee Les Arcades Dijon, Racovițan a susținut un bacalaureat general economic și social, incluzând probe de Limbă franceză, Istorie, Geografie, Matematică, Științe Economice și Sociale, Filozofie, Limba Engleză și Limba Spaniolă. Rezultatul său a fost remarcabil, obținând 16,8 puncte din 20, cu mențiunea „foarte bine”. În sistemul francez, 10-12 puncte sunt suficiente pentru a fi declarat absolvent, iar peste 14 puncte indică performanțe foarte bune.

„Am susținut probe de Limbă franceză, scris și oral, Istorie, Geografie, Matematică, Științe Economice și Sociale, Filozofie, Limba Engleză, Limba Spaniolă… destul de multe!”.

În ciuda programelor încărcate și a sacrificiilor necesare pentru performanța sportivă, tricolorii lui Edi Iordănescu au demonstrat că pot excela și în domeniul educațional. Performanțele lor la Bacalaureat arată că este posibil să atingi excelența în ambele direcții, dacă există determinare și echilibru.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: