Redactia.ro
Home » Știri » Motivul pentru care rechinii atacă oamenii. Iată care sunt cauzele atacurilor din Egipt

Motivul pentru care rechinii atacă oamenii. Iată care sunt cauzele atacurilor din Egipt

GALERIE FOTO (4) Motivul pentru care rechinii atacă oamenii

Motivul pentru care rechinii atacă oamenii. Tragedia din Egipt a șocat o lume întreagă. O româncă și o austriacă au fost ucise de un rechin, în timp ce se aflau în Marea Roșie, în stațiunea Hurghada. Femeile nu au mai avut nicio șansă de supraviețuire. Roxana Donisan, în vârstă de 44 de ani a fost sfășiată de un rechin în timp ce se afla în vacanță, în Egipt. Iată motivul pentru care rechinii atacă oameni!

Motivul pentru care rechinii atacă oamenii. Iată care sunt cauzele atacurilor din Egipt

Cazul celor două femei ucise de rechin în Egipt a șocat o lume întregă. Printe victime se află și o româncă, Roxana Donisan, care a fost ucisă de un rechin, în timp ce se afla în vacanță. Multă lume se întreabă de ce rechinii atacă oameni. Rechinii sunt cei mai mari vânători deoarece au simțurile extrem de bine dezvoltate și pot simți prada de la 1 kilometru.

Rechinii sunt atrași intotdeauna de cei care înoată singuri, dar și de sânge deoarece au un miros bine dezvoltat. Aceștia atacă oamenii atunci când se simt în pericol sau dacă îi văd că se agită. Rechinii pot confunda oamenii cu o pradă, astfel este de preferat să fie evitate hainele în culori puternice deoarece ei sunt atrași de contrastul culorilor. Cei mai mulți atacă pe motiv că lovești apa excesiv cu brațele, dar și picioarele, iar mișcările energice sunt cele care le atrag atenția și îi agită. Este recomandat să se evite bijuteriile deoarece ele pot reflecta lumina.

Speciile de rechini care atacă cel mai des oamenii

Românca și austrianca au fost ucise de un rechin din specia Mako, despre care se știe că este extrem de rapid. Există multe specii de rechini, dar oamenii de știință au făcut un top al primelot trei care atacă cel mai des oamenii. Aceștia au efectuat mai multe cercetări pentru a afla cât mai multe indicii despre factorii care termină un rechin să atace oamenii.

Marele alb este o specie de rechin care este faimoasă și des întâlnită. Rechinul alb este cunoscut pentru dimensiunile lui, iar indivizii maturi ajung până la 6.4 metri în lungime și o greutate de peste 3 tone.

Marele alb

Rechinul tigru este o specie de rechini care populează apele mărilor temperate și tropicale, chiar și Marea Mediterană. Rechinul tigru preferă apele litorale, motiv pentru care se apropie foarte mult de țărm, acolo unde sunt oamenii. Ca și mărime, rechinul tigru poate ajunge la o lungime de 5,5-7,5 m și o greutate medie de 900 kg.

Rechinul Tigru

Rechinul taur poate fi întâlnit în apele tropical, subtropicale și temperate în estuare sau pe coastele Africii, Asiei, Americii sau Australiei și este una dintre speciile de rechini care atacă cel mai des oamenii. Numele său vine de la reputația de animale feroce și corpul îndesat asemănător taurului. Rechinul taur este mai mic față de marele alb sau rechinul tigru. Are o lungime de circa 3-5 metri și o greutate de 250 kg.Corpul său are culoare gri închis pe partea dorsală, iar pe partea ventrală este albicios.

Rechinul taur

Ce trebuie să știi și să faci ca să eviți atacul unui rechin

Tragedia din Egipt putea fi evitată, dar cele două femei au avut ghinionul de a sfârși în Marea Roșie. Specialiștii de la Muzeul de Știinșe ale Naturii din Florida, zonă unde au loc cele mai multe atcuri din lume, pun la dispoziție informații utile. În general, rechinii atacă rareori oameni. În medie, anual se înregistrează aproximativ 80 de cazuri neprovocate, din care media deceselor este de 6. Statistic, oamenii au mai multe șanse să fie ucisi de înțepătura unei albine, de mușcătura unui șarpe, decât să fie mușcat de un rechin. Atunci când se întâmplă, nu toate atacurile au ca punct de pornire nevoia de as e hrăni. Uneori aceștia mușcă din greșeală, alteori o fac pentru a-și proteja zona.

Iată câteva reguli importante oferite de experții din Florida:

  • Înoată întotdeauna în grup. Rechinii sunt atrași mai ușor de cei care înoată singuri.
  • Nu te îndepărta de țărm. În caz contrar, te vei izola și vei fi la distanță mare de cei care te-ar putea ajuta.
  • Evită să intri în apă noaptea sau la asfințit. Multe specii de rechini sunt mai active în aceste perioade și au capacitatea de a zări mult mai ușor un om decât îi poate observa un om pe ei.
  • Nu intra în apă dacă sângerezi. Rechinii au un miros extrem de dezvoltat și pot urmări sângele până la sursă.
  • Renunță la bijuterii când intri în apă. Acestea pot reflecta lumina, iar strălucirea lor le poate atrage atenția prădătorilor.
  • Nu înota în apropierea zonelor în care sunt deversate ape reziduale. Acestea atrag peștii mici pe care îi consumă rechinii.
  • Evită înotul în apele în care se pescuiește și în care există bancuri de pești mici. Pescărușii care prind pești sunt un indiciu că acolo pot să apară rechini.
  • Nu intra în mare dacă observi prezența rechinilor. Ieși din apă imediat dacă observi sau dacă se anunță existența lor în apropiere.
  • Evită hainele în culori puternice. Rechinii observă rapid contrastul culorilor.
  • Nu lovi apa excesiv cu brațele și picioarele. Mișcările energice pot atrage rechinii.
  • Ai grijă când ajungi lângă bancurile de nisip. Sunt  locurile în care de obicei mișună rechinii.
  • Nu te relaxa dacă observi delfini în apropiere. Acesta nu este un indiciu al absenței rechinilor – adesea aceștia caută aceeași sursă de hrană, bancurile de pești.
  • Nu încerca să atingi un rechin dacă vezi vreunul, oricât de mic ar fi!
  • Dacă ești atacat, regula generală este – fă tot ce poți ca să te îndepărtezi! Există oameni care au supraviețuit reacționând agresiv, lovind cu brațele și picioarele, strigând sub apă sau provocând bule care au îndepărtat rechinii. Alții au avut o reacție pasivă, îndepărtându-se repede.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: