Redactia.ro
Home » Homepage » Simptome variola maimuței. Care sunt semnele infectării și cum se transmite această boala

Simptome variola maimuței. Care sunt semnele infectării și cum se transmite această boala

simptome variola maimutei

Care sunt simptomele variolei maimuței, cum se transmite și, mai ales, cum se tratează? Răspunsul la aceste întrebări a fost transmis chiar de către Organizația Mondială a Sănătății, din dorința de a oferi cât mai multe informații despre această boală rară, care tinde să se extindă la nivel global.

Simptome variola maimuței

După ce mai multe țări din regiunea europeană au semnalat cazuri de infectare cu variola maimuței (monkeypox), OMS a oferit explicații vizavi de această nouă maladie. Din nefericire, boala s-a extins în mod neașteptat, iar țări precum Italia, Suedia, Spania, Portugalia, SUA, Canada, dar și Marea Britanie au confirmat deja primele cazuri de infectare.

Momentan, în România, nu a fost semnalat niciun caz de infectare cu variola maimuței. A fost, însă, o suspicine, care între timp s-a disipat. Persoana în cauză fiind depistată, de fapt, cu varicelă.
Cât despre simptome, persoanele autorizate au spus că acestea pot consta erupții cutante și leziuni la nivelul organelor genitale și anusului. Iată lista completă a simptomelor pe care variola maimuței le-ar putea da:
– febră
– durere în gât
– ganglioni limfatici umflați
– leziuni la nivelul gurii și ochilor.

Cum se transmite variola maimuței

Din primele informații oferite de OMS, variola maimuței se răspândește printr-un contact apropiat cu o persoană infectată. Virusul intră în organism printr-o piele lezată, tract respirator, ochi, nas, gura ori prin fluide corporale. Virusul poate fi transmis prin expunerea la picături mari eliminate prin expirație.
Perioada de incubație a acestui virus este de obicei de la 6 la 13 zile. Ulterior, simptomele dispar spontan în 14 până la 2 de zile.

Cum se tratează variola maimuței

Medicii spun că tratamentul pentru variola maimuței este, în principal, de susținere. Boala e de regulă ușoară, iar pacienții se vindecă în câteva săptămâni, fără tratament.
Totuși, e de știut că există două variante ale acestui virus, respectiv unul din Africa de Vest și celălalt din Africa Centrală. Acesta raportat recent provine din regiunea vest-africană și este mortală pentru aproximativ 1 din 100 de persoane.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: