Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Un tânăr de 32 de ani este mândria orașului Siret. Bărbatul nu vrea să se afle ce a făcut

Un tânăr de 32 de ani este mândria orașului Siret. Bărbatul nu vrea să se afle ce a făcut

portofel gasit

Un tânăr de 32 de ani este mândria orașului Siret. Deși fapta sa e lăudabilă și puțini ar fi făcut ceea ce el a făcut, tânărul spune că nu vrea nici să fie recompensat și nici să nu-i fie făcut public numele.

Un oraș întreg se mândrește cu el

Tânărul făcea piața, duminică dimineața, când a zărit pe jos un portofel. L-a ridicat, s-a uitat în el și a văzut că e doldora de bani. Portofelul conținea o sumedie de acte, dar și suma de 14.500 de lei, bani care i-ar fi făcut cu ochiu oricui. Nu și lui! Imediat cum l-a ridicat și a văzut ce este în el, tânărul originar din orașul Siret s-a îndreptat către prima secție de poliție și a predat portofelul așa cum l-a găsit.

Bărbatul spune că a văzut că portofelul aparține unui pensionar și și-a închipuit că nu i-a fost deloc ușor să strângă o sumă atât de mare. Drept prin urmare, a făcut ceea ce orice om cu simț civic ar fi făcut: l-a înapoiat. Pentru gestul său nu așteaptă nicio recompensă, deși i-a fost oferită. Mai mult de atât, a lansat rugămintea ca numele lui să fie omis în orice înștiințare de presă.

„Duminică eram la cumpărături. Am găsit portofelul, l-am ridicat de jos şi m-am uitat în interior. Am văzut că-i aparţine unui om în vârstă şi m-am gândit că în mod sigur acesta a muncit mult pentru banii ăştia, că suma este importantă pentru el. Mă bucur că am reuşit să-i fac o bucurie acestui om într-o zi de duminică”, a spus bărbatul, care este căsătorit, are doi copii, şi declară că are o situaţie financiară normală.

Cui aparținea portofelul

La rândul său, păgubitul a semnalat pierderea imediat cum a constatat-o. Bărbatul, numit Cazimir Dănilă, este într-adevăr un pensionar din municipiul Rădăuți, care și-a pierdut portofelul în timp ce făcea piața. Imediat cum a constatat că și-a pierdut bunul, acesta s-a dus la o secție de poliție pentru a raporta pierderea. Din fericire pentru el, găsitorul îl dusese deja la secție și, prin urmare, a putut intra în posesia portofelului pierdut pe loc.

Când a văzut că toate actele, dar și banii, se aflau în portofel, pensionarul a luat legătura cu tânărul pentru a-i oferi o recompensă. Acesta din urmă a refuzat, precizând că gestul l-a făcut din umanitate, nicidecum în schimbul vreunui beneficiu, potrivit MonitorulSV.ro.

Loading...