Redactia.ro
Home » Știri » Angajaţii de la Dacia intră în şomaj tehnic pe perioadă nedeterminată

Angajaţii de la Dacia intră în şomaj tehnic pe perioadă nedeterminată

dacia

Aproximativ 14.000 de angajați ai Uzinei Dacia au intrat pe 19 martie în șomaj tehnic, până pe 5 aprilie, ca măsură preventivă în fața pandemiei de coronavirus.

Salariații au primit joi o veste extrem de proastă. Dacia amână reluarea producţiei la Mioveni, astfel că ei vor rămâne în șomaj tehnic pe o perioadă nedeterminată.

În contextul propagării virusului COVID -19 la nivel global şi al evoluţiei crizei sanitare, Groupe Renault România, în acord cu partenerii sociali, prelungeşte perioada de întrerupere a activităţii de producţie de la uzinele din Mioveni, transmit reprezentanții fabricii, potrivit ZF.ro. Producţia uzinei a fost oprită în data de 20 martie şi era programată pentru a fi reluată în data de 6 aprilie.

„În vederea reluării acesteia, compania acţionează pentru a aplica măsuri corespunzătoare, care să asigure angajaţilor protecţie în desfăşurarea activităţii. Angajaţii şi partenerii de business vor fi informaţi despre activităţile Groupe Renault România şi redemararea producţiei.”, scrie în comunicatul transmis de constructorul auto.

Viceliderul Sindicatului Automobile Dacia, Ion Iordache, a precizat că a avut o discuţie cu patronatul în acest sens. „Sindicatul şi administraţia Uzinei Dacia au avut dimineaţă o nouă întâlnire şi au convenit ca acordul cu privire la şomajul tehnic al salariaţilor, cu plata a 85% din salariu să se prelungească pe o perioadă nedeterminată. Urmează ca părţile să se întâlnească din nou miercuri (n.r 8 aprilie) pentru a analiza situaţie. În urma reanalizării de miercuri vom lua o următoare decizie”, a precizat Ion iordache, potrivit Realitatea.net.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: