Redactia.ro
Home » Știri » Cât a costat un bilet de călătorie pe vasul Titanic, în 1912

Cât a costat un bilet de călătorie pe vasul Titanic, în 1912

Cât a costat un bilet de călătorie pe vasul Titanic, în 1912

Titanicul s-a scunfundat acum 109 ani, fiind una dintre cele mai mari tragedii ale lumii, care s-a soldat cu moartea a peste 1.500 de oameni. Iată cât costa un bilet în anul 1912, pentru cei ce doreau să meargă cu Titanicul.

Cât a costat un bilet de îmbarcare pe Titanic, în 1912

Inginerii care au construit Titanicul erau de părere că este vasul care nu se poate scufunda, el fiind un adevărat titan pe apă. De altfel, nava a fost supranumită „Vaporul Visurilor” devenind el însuși un vis devenit realitate.

Pentru că totul era de cea mai bună calitate și era așteptată o experiență de neuitat, prețurile biletelor au fost și ele pe măsură. Astfel, cei care s-au înscris pentru a merge cu Titanicul la clasa I au trebuit să plătească 150 de dolari pentru cel mai ieftin bilet, dar costul putea să ajungă până la 4.350 de dolari, pentru cei care doreau unul dintre apartamentele luxoase Parlour.

Să ne amintim că toate aceste aveau loc în anul 1912, pentru acea vreme fiind o sumă exorbitantă.

Cei care s-au îmbarcat la clasa a II-a au avut de plătit 60 de dolari, iar cei de la clasa a III-a sau dat doar un preț între 15 și 40 de dolari.

Cum s-a scunfundat Titanicul. O poveste teribilă

În 1912, inginerii și cei care se ocupau de călătoriile cu Titanicul le promiteau oamenilor o experiență de neuitat. Peste doar cinci zile de la momentul plecării, vasul s-a lovit puternic de un aisberg, acela fiind momentul declinului.

Oamenii aveau atât de multă încredere în Titanic, încât atunci când a început prăbușirea sa, ei au ales să stea pe navă decât să se ducă pe o barcă de salvare.

În cele 20 de bărci de salvare au încăput doar 710 oameni, dintre cei peste 2.000 aflați la bord. Ceilalți 1.514 au murit în apele înghețate ale Oceanului Atlantic.

Nici măcar după impact oamenii de la bord nu credeau că nava se va scufunda, în prima sa călătorie, de la Southampton (Marea Britanie) la New York (Statele Unite). Abia când nava s-a rupt efectiv în două, cei de la bord au început să se impacienteze.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: