Redactia.ro
Home » Știri » Ce pensie are Ion Țiriac la 81 de ani? Nu și-a încasat-o din 1999

Ce pensie are Ion Țiriac la 81 de ani? Nu și-a încasat-o din 1999

GALERIE FOTO (2) FRT proces, Ion Țiriac

Ion Țiriac, în vârstă de 81 de ani, este unul dintre cei mai bogați români, cunoscut pentru gusturile sale extravagante în materie de mașini și nu numai. Cu o carieră de succes în tenis, Tiri, așa cum îi spun prietenii, a declarat de curând că nu și-a ridicat pensia din anul 1999.

Ion Țiriac a strâns în jur de 1 milion de euro din pensii

Fost ofițer în Ministerul de Interne pentru 20 de ani, Ion Țiriac nu este un pensionar că oricare altul, având în vedere suma pe care o primește în fiecare luna. Cu afaceri de succes și sute de angajați, Ion Țiriac se poate lipsi de banii pe care îi primește contul bancar personal, în fiecare lună. Astfel că, din 1999 până în prezent, fostul tenismen ar fi încasat în jur de 3 milioane de lei sau aproximativ 600.000 de euro în doar 21 de ani.

Fostul tenismen nu crede în majorarea pensiilor în România

Într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor, Ion Țiriac declara că mărirea pensiilor este un mit pentru România. „Fraților, cu tot respectul pentru pensionari, aud treaba asta cu pensiile de 20 de ani! Dacă s-au mărit pensiile de 20 de ani, înseamnă că oamenii ăștia sunt miliardari. De unde mărești pensiile? Despre ce vorbești dumneata? Matale spui că le mărești cu 14%. Spune-mi și mie: în 10 ani, de unde iei acești 14%?”

În plus, acesta și-a amintit și de perioada în care François Mitterrand (n.a – președinte socialist al Franței, în funcție între 1981 și 1995) a schimbat vârsta de pensionare, însă nu o consideră o metodă care ar trebui aplicată și în România: François Mitterrand a adus vârsta de pensionare în Franța la 60 de ani. Când a venit Sarkozy președinte, a spus: «Ce au făcut socialiștii e în regulă, dar noi în 25 de ani suntem faliți! Nu avem cum să facem treaba asta». Și a dat-o înapoi la 65 sau la 67 de ani. Și acum vin înapoi și spun: unde, cum? Care e economia? Nu sunt ministru de finanțe, nici grădina mea n-o manageriez că lumea, dar toată lumea trebuie să se gândească la un viitor.”, a conchis Ion Tiriac într-un interviu.

Loading...