Redactia.ro
Home » ADEVARUL » Ce se întâmplă când ții o candelă aprinsă în casă

Ce se întâmplă când ții o candelă aprinsă în casă

GALERIE FOTO (2)

Dacă și tu obișnuiești să ții candela aprinsă, atunci ar tebui să știi asta. Ce efecte are acest obicei practicat de mulți creștini.

Conform Bisericii Ortodoxe Romane, lumina candelelor ne aduce aminte de lumina cu care Hristos lumineaza sufletele noastre.

Oamenii religioși consideră că este bine sa tinem o candela aprinsa in casa deoarece aceasta alunga duhurile rele si ne curata mintea de gandurile negre care ne dau tarcoale.

O alta explicatie pentru aprinderea candelei este oferita chiar de Sfanta Evanghelie:

„Candela este lumina de veghere, de priveghere, pe care ar trebui sa o tinem tot timpul aprinsa in casa. Va amintiti pilda fecioarelor din Evanghelie, care asteptau pe Mantuitorul, cu candelele aprinse.

„Arderea continua a candelei este raspunsul crestinului la indemnul Mantuitorului: „Privegheati ca nu stiti ziua, nici ceasul cand vine Fiul Omului”, se arata in Evanghelia dupa Matei.

Părintele Andrei Atudori este de părere că ar fi foarte bine ca o candelă să fie ținută aprinsă cât mai mult timp.

Desigur, din motive practice, ea nu poate fi ținută aprinsă „mereu” (de exemplu, nu vei pleca din casă pentru multă vreme și vei lăsa candela aprinsă, deoarece poate fi periculos), însă atunci când ești acasă și atunci când te rogi nu ai nici un motiv să nu o ții aprinsă cât mai multă vreme.

Despre candelă spunea cineva că „ne ajută în primul rând la adunarea minții și la odihnirea gândurilor”. „Lumina lui Hristos luminează tuturor”, ne spune adesea Biserica. El este Răsăritul cel de Sus, care a răsărit lumii lumina Învierii și a Împărăției Sale. În Biserica de Răsărit, totul este lumină, căci în toate transpare Hristos, Lumina lumii”

Așadar, ține candela aprinsă cât de des poți și dă slavă lui Dumnezeu pentru toate, spune preotul Andrei Atudori, conform doxologia.ro

Loading...