Redactia.ro
Home » Știri » Cine este bucătarul care a gătit la nunta Monicăi Bîrlădeanu. Petrișor Tănase a dezvăluit secretele preparatelor

Cine este bucătarul care a gătit la nunta Monicăi Bîrlădeanu. Petrișor Tănase a dezvăluit secretele preparatelor

Cine este bucătarul care a gătit la nunta Monicăi Bîrlădeanu. Sursa foto: Ziare.com

La nunta actriței Monica Bîrlădeanu și a medicului Valeriu Gheorghiță, organizată sâmbătă, 5 octombrie, meniul servit invitaților a fost creat de cunoscutul chef Petrișor Tănase, celebru pentru aparițiile sale în emisiuni culinare.

Bucătarul, prieten cu Valeriu Gheorghiță de câțiva ani, a fost solicitat personal de acesta să pregătească meniul special pentru acest eveniment, după ce Gheorghiță l-a ajutat pe Tănase să treacă mai ușor peste COVID-19. Chef Tănase a reluat activitatea de catering special pentru această ocazie, după o pauză de la organizarea de evenimente mari din cauza pandemiei.

Un meniu sofisticat, dar cu influențe tradiționale

Petrișor Tănase a pus mare accent pe preparate care să aducă aminte de gusturile din copilărie, dar cu o notă sofisticată, exact cum și-au dorit mirii. Pentru antreu, invitații au avut parte de ouă umplute, tartine cu icre negre, piept de rață afumat și foie gras.

Chef Tănase a explicat că ouăle umplute au fost o cerință specifică a mirilor, deoarece aceștia doreau să ofere invitaților un preparat care să le trezească amintiri din copilărie. Pentru un efect vizual deosebit, ouăle au fost colorate parțial în roșu, folosind o soluție naturală de sfeclă. În plus, tartinele cu icre negre de Manciuria au ridicat nivelul evenimentului, oferind un contrast între simplitate și lux.

„Le-am prezentat meniul. Ei au spus că vor ceva care să le aducă aminte de copilărie, că nu vor terine sau alte sofisticăreli. Astfel, le-am spus că le fac ou umplut. Am primit o explozie de bucurie, pentru că ouăle umplute, de când suntem mici încep să ne placă. Noi am uitat puțin de bucătăria veche. A fost oul umplut, cu gălbenușul său, cu castravete murat și puțin muștar. Oul l-am pus într-o soluție naturală de sfeclă, a ieșit pe jumătate colorat, roșiatic. Decorul a fost din plante.

Tartinele, de asemenea, am spus că trebuie să fie prezente, cu icre negre de Manciuria, pentru că ridică nivelul evenimentului. Tartinele sunt binevenite pentru stomac, pentru că ele, având acea grăsime foarte valoroasă, dau un echilibru, ajută stomacul, atunci când consumi o mică cantitate de alcool.

Am mai avut un piept de rață afumat. De asemenea, eu fac de mult timp acasă, cât și pentru prietenii mei, de mult timp, somon uscat. Eu îl pun în sare, cu zahăr, în răzătură cu lămâie și portocală, plante aromate – busuioc, rozmarin, oregano. Îl las la uscat timp de două-trei săptămâni. Se feliază foarte subțire, ca foaia de hârtie, are o aromă încântătoare. Se face un pat de rucola, fără a avea ulei de măsline, nimic, trebuie păstrat gustul original. A mai fost o terină de ficat de gâscă, un foie gras, iar la foie gras nu trebuie să lipsească ceapa caramelizată și un biscuit sărat”, a povestit specialistul în artă culinară pentru Ziare.com.

Chef Tănase s-a asigurat că preparatele sale au îmbinat tradiția cu rafinamentul

Pieptul de rață afumat a fost un alt deliciu al serii, iar somonul uscat, preparat după o rețetă personală, a fost apreciat de invitați pentru aroma sa subtilă, obținută printr-un proces de uscare de două-trei săptămâni.

„În momentul în care s-a hotărât să facă nunta, Valeriu m-a contactat și i-am spus că-i voi face un meniu excelent. Iar Monica este o persoană extraordinar de drăguță, din toate punctele de vedere. Eu, catering, nu mai făcusem de mult timp, închisesem odată cu pandemia. Astfel, m-am axat pe consultanță în domeniu. Însă, odată cu acest eveniment, am spus că redeschid afacerea în catering, a fost un lucru extraordinar de plăcut”, a dezvăluit Petrișor Tănase. 

Sarmalele speciale de la nunta Monicăi Bîrlădeanu

Unul dintre punctele de atracție ale meniului au fost sarmalele, însă nu oricare, ci unele realizate într-un mod special. Chef Tănase a pregătit patru tipuri de sarmale, fiecare învelită într-o frunză diferită: frunză de varză, frunză de viță, frunză de tei și frunză de hrean.

Acestea au fost fierte într-un amestec de borș și vin alb sec, ceea ce le-a conferit un gust deosebit și rafinat. Sarmalele au fost servite pe un pat de mămăligă, cu smântână și un decor de mărar prăjit în ulei, care a adăugat o notă crocantă preparatului. Invitații au fost extrem de încântați de acest preparat tradițional reinterpretat.

„Le-am spus că nu vor fi orice fel de sarmale, ci sarmale în frunze de varză – una din frunză de viță, frunză de tei și frunză de hrean. Mi-a spus că nu prea mănâncă sarmale, dar apoi, ea a fost prima care a fost încântată de ideea asta. Astfel, am rămas pe ideea de a păstra sărmăluțele. Acestea au fost fierte în borș și vin alb, sec nu în apă.

A fost jumătate-jumătate. Astfel, sărmăluțele au căpătat un gust excepțional. Apoi, la final, am pus puțină pastă de tomate dizolvate. Au fost patru sărmăluțe pe farfurie, pe un pat de mămăligă. S-au servit cu smântână pe deasupra. Am făcut un buchet frumos din mărar, prăjit în ulei. Și el se exfoliază, e spectaculos. Ardeiul iute, evident că nu putea să lipsească. Invitații au fost încântați”, a mai povestit bucătarul.

Preparatele din pește și friptura de rață

După sarmale, invitații au fost serviți cu pește – nisetrul, un pește deosebit de apreciat pentru textura și gustul său fin. Petrișor Tănase a folosit agar agar, o substanță derivată din alge marine, pentru a crea mici biluțe de „icre” de lămâie și fructe, care au oferit un aspect vizual spectaculos și o explozie de arome. Salata de cușcuș, servită într-o foaie de orez prăjită, a fost un alt element deosebit, oferind preparatului un aer sofisticat și modern.

Înainte de servirea tortului, invitații au degustat și friptură de rață, acompaniată de varză roșie călită și cartofi rumeniți. Chef Tănase a creat și un medalion de mușchiuleț de porc în crustă de verdețuri, combinând arome asiatice și arăbești pentru o experiență culinară unică.

„Am avut și un nisetru. Am făcut icre de lămâie și de fructe. Eu am scos din sistemul molecular substanțele chimice și am mers doar pe agar agar, care e o substanță realizată din alge marine. În momentul în care o încălzești la 90 de grade Celsius, torni ulei de măsline la temperatura de 7 grade. Se fac aceste mici biluțe din icre de lămâie și icre de fructe.

Interesant, ele au fost așezate pe un suport din castravete scobit, cu o frunză de măcriș. A fost interesantă partea coloristică. Salata de cușcuș am pus-o într-o foaie de orez ce a fost introdusă în ulei încălzit. Cu ajutorul unui pahar se realizează ca un voal de mireasă, care dă bine în farfurie, mai ales la un astfel de eveniment”, a precizat bucătarul.

Tortul și bufetul de brânzeturi

Tortul, realizat de cofetăria Dacianei Ponta, a fost un alt punct de atracție al serii. Acesta a fost făcut din bezea italiană și mousse de ciocolată, o combinație de gusturi intense, dulce și amar, care a încântat papilele gustative ale invitaților. Chef Tănase a mai pregătit un bufet de brânzeturi tari, inclusiv o terină de cașcaval topit cu smochine, oferind un meniu ușor de mâncat și potrivit pentru un eveniment de acest calibru.

La nunta Monicăi Bîrlădeanu și a lui Valeriu Gheorghiță, preparatele-vedetă au fost fără îndoială peștele și sarmalele, fiecare având un rol esențial în construcția unui meniu memorabil. Petrișor Tănase a reușit să îmbine tradiția cu modernitatea, oferind invitaților o experiență culinară de neuitat, care a îmbinat gusturile autentice românești cu rafinamentul bucătăriei internaționale. 

„Tortul a fost realizat de cofetăria Dacianei Ponta. La nunta Dacianei cu Victor Ponta, eu le-am făcut tortul. La nunta Monicăi cu Valeriu a fost un tort cu bezea italiană, foarte bine realizată și un mousse de ciocolată în interior, gust amar cu dulce. Două gusturi puternice, care creează un adevărat festin culinar”, a declarat bucătarul-șef. 

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: