Redactia.ro

Cine este Daniel Dines, românul care a devenit mai bogat decât Ion Ţiriac

Ion Țiriac

Ion Ţiriac, afaceristul care ar avea o avere de 1,1 miliarde de dolari (locul 1.818 mondial) ar fi fost depăşit de Daniel Dines, care ar fi ajuns la 1,4 miliarde de dolari.

Programatorul român Daniel Dines, fondator și director general al firmei IT UiPath, este primul miliardar în dolari din afaceri cu roboți software (bots), scrie, miercuri, ediția americană a revistei de business Forbes, într-un articol cu titlul „De la comunism la coding”.

Daniel Dines apare pe coperta ediției americane a Forbes, alături de titlul ”Boss of the Bots” (Șeful boților).

Ion Ţiriac, mesaj dur pentru guvernanţi: „Asta e ruşinea României!”

Potrivit Forbes, care i-a luat un interviu lui Dines la București, omul de afaceri român mai deține în prezent mai mult de 20% din UiPath, liderul mondial în tehnologie RPA – robot process automation, o companie evaluată la 7 miliarde de dolari după ultima rundă de finanțare obținută. Asta înseamnă că lui Dines îi revine o avere de cel puțin 1,4 miliarde de dolari, conform startupcafe.ro.

În aprilie, investitorii de pe Wall Street, inclusiv Wellington Management, au investit 568 milioane dolari (în UiPath – n.r.), la o evaluare de 7 miliarde de dolari, făcând din Dines, care deține mai mult de 20%, primul miliardar din boți din lume”, amintește Forbes.

Loading...