Redactia.ro
Home » Știri » Cum ar putea fi pedepsit Vladimir Putin pentru crime de război. Un astfel de proces ar fi extrem de dificil

Cum ar putea fi pedepsit Vladimir Putin pentru crime de război. Un astfel de proces ar fi extrem de dificil

Cum ar putea fi pedepsit Vladimir Putin pentru crime de război.

Cum ar putea fi pedepsit Vladimir Putin pentru crime de război. Președintele Americii, Joe Biden a cerut, luni, 4 aprilie, ca Vladimir Putin să fie judecat pentru crime de război, după ce soldații ruși au ucis cu sânge rece civilii din orașul Bucha. Cu toate astea, se pare că un astfel de proces ar fi extrem de greu.

Cum ar putea fi pedepsit Vladimir Putin pentru crime de război. Un astfel de proces ar fi extrem de dificil

Președintele Statelor Unite ale Americii Joe Biden, a vorbit luni, 4 aprilie, despre atrocitățile pe care armata rusă le-a făcut în orășelul Bucha. Liderul SUA susține că Vladimir Putin ar trebui judecat pentru crime de război, dar pentru a-l aduce pe președintele rus la tribunal nu este un lucru atât de simplu. Curtea penală internațională este primul tribunal din lume pentru crime de război, și defineste drept încălcări grave ale Convențiilor de la Genevam un set de legi umanitare care trebuie respectate pe timp de conflict armat. Jonathan Hafetz, un savant în drept penal internațional și în securitate națională a spus pentru agenția de presă Reuters că executarea civililor de la Bucha este o ”crimă de război în esență”.

Cu toate astea, Rusia continuă să susțină soldații ruși nu au ucis civilii. Jake Sullivan, consilierul american pentru securitatea națională, a declarat luni că există patru surse principale de dovezi, și anume informații adunate de SUA și de aliații săi, dar și de la agențiile de informații. De asemenea, au eforturile interne ale Ucrainei de a ancheta crimele, materiale de la organizații internaționale, inclusiv ONU și ONG-uri, relatări ale presei internaționale independente, inclusiv fotografii, interviuri și documentație.

De asemenea, procurorii ar putea acuza că Vladimir Putin și apropiații lui au comis o crimă de război ordonând direct un atac ilegal sau prin faptul că au știut că se comit crime și nu au făcut nimic pentru a le opri. ”Trebuie să dovedești că au știut, că ar fi putut să știe sau ar fi trebuit să știe. Există un risc real ca în trei ani să ajungi la procesele unor oficiali de nivel mediu iar principalilii responsabili pentru această teroare – Putin, Lavrov, ministrul apărării, oamenii de informații, militarii și finanțatorii care o susțin – vor scăpa”, a declarat pentru Associated Press, Philippe Sands, profesor la University College London.

Cine ar judeca procesul

Curtea penală internațională a fost deschisă în urmă cu 20 de ani pentru a-i judecat pe autorii de genocid și crime împotriba umanității, dar China, SUA, Rusia și Ucraina nu sunt state membre ale Curții Penale Internaționale. Procurorul șef Karim Khan a declarat în februarie că a deschis o anchetă pentru crime de război după ce Rusia a invadat Ucraina. În urmă cu ceva timp, Donald Trup a spus în cadrul unei Adunări Generale ale ONU, că ICC nu are nicio autoritate.

”SUA au putut să colaboreze cu instanța penală internațională în trecut în alte contexte, chiar dacă nu este stat semnatar. Există numeroase motive pentru a lua în considerare și locații alternative.”, a spus Sullivan.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: