Redactia.ro
Home » Știri » Descoperirea șocantă făcută de un bărbat din Drobeta-Turnu Severin la intrarea în bloc. A alertat de urgență autoritățile

Descoperirea șocantă făcută de un bărbat din Drobeta-Turnu Severin la intrarea în bloc. A alertat de urgență autoritățile

sarpe

Căldura deranjează și viețuitoarele. Reptilele, spre exemplu, au ajuns să invadeze străzile. Mai mulți locuitori din Drobeta-Turnu Severin au trăit un șoc când au descoperit că șerpii le-au invadat cartierul.

Şarpe de peste un metru, găsit la intrarea într-un bloc din Drobeta-Turnu Severin

Un şarpe lung de peste un metru a fost observat, sâmbătă, într-un cartier din Drobeta-Turnu Severin. Un localnic a solicitat intervenţia autorităţilor, reptila fiind ridicată de către un echipaj al Jandarmeriei

Jandarmii din Mehedinţi au intervenit pentru prinderea reptilei, după ce o persoană a sunat la 112 şi a anunţat că în faţa unui bloc de locuinţe de pe strada Brâncoveanu din municipiul Drobeta-Turnu Severin se află un şarpe.

Reptila, care avea peste un metru lungime, a fost găsită chiar în faţa uşii de la intrarea în bloc.

Jandarmii au ridicat şarpele şi l-au eliberat în habitatul său natural.

Autorităţile recomandă cetăţenilor aflaţi în situaţii similare să nu se apropie de reptile şi să solicite sprijin autorizat.

Șerpii sunt inofensivi

La prima vedere par înfricoșători, sunt mari și stau încolăcități parcă pregătiți să atace. Însă specialiștii spun că nu e cazul să ne temem, pentru că sunt inofensivi.

”Schimbările climatice, căldura excesivă, dar și inundațiile, au făcut ca șerpii să iasă la suprafață. În mod normal, ei stau ascunși sub pământ, în scorburi. Sunt șerpi de casă, de baltă, cum le mai spunem, nu sunt periculoși, chiar dacă-i vedem mari. Se umflă ca să se apare, dar nu atacă omul și nu sunt veninoși. Ies la soare ca să se încălzească, din cauza inundațiilor care le-a distrus ascunzătorile”, a explicat un medic veterinar, citat de click.ro.

Important este să nu dai peste viperă. Dacă eşti muşcat de ea, trebuie să ştii că poţi muri în cinci ore, prin sufocare, dar decesul în astfel de cazuri survine rar.

Simptomele muşcăturii de viperă

  • durere acută;
  • umflarea zonei afectate;
  • una sau două urme de înţepătură;
  • semiiconştienţă;
  • decolorarea sau colorarea în violet sau negru a pielii din zona în care a pătruns veninul şi necrozarea ţesuturilor;
  • senzaţie de greaţă, vomă, tulburări de vedere, dificultăţi de respiraţie, transpiraţie excesivă, dureri abdominale, sete, anxietate şi posibilă pierdere a cunoştinţei.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: