Redactia.ro
Home » Stil de viață » Elena Ceaușescu a vrut bată o femeie în tribunele meciului dintre Dinamo și Steaua. Cine i-ar fi interzis accesul pe stadion?

Elena Ceaușescu a vrut bată o femeie în tribunele meciului dintre Dinamo și Steaua. Cine i-ar fi interzis accesul pe stadion?

Elena Ceaușescu a vrut bată o femeie în tribunele meciului dintre Dinamo și Steaua

Cine ar fi crezut că Elena Ceaușescu, soția dictatorului Nicolae Ceaușescu, fost președinte al României între 1965-1989, a fost unul dintre cei mai înfocați suporteri ai echipei Steaua și că participa regulat la meciurile de fotbal din campionatul intern, cunoscut pe vremea aceea ca Divizia A?

În tinerețea sa, Elena Ceaușescu era o prezență obișnuită pe Stadionul Republicii, la meciurile dintre marile rivale ale Ministerului de Interne și ale Ministerului Apărării Naționale.

Fire vulcanică din fire, Elena Ceaușescu nu era deloc liniștită la meciurile dintre Dinamo și Steaua, comportându-se ca un ultraș în adevăratul sens al cuvântului. Astfel, la unul din meciurile celor două echipe, Elena Ceaușescu ar fi avut o altercație cu Martha Drăghici-Cziko, soția Ministrului de Interne al acelor vremuri și cea care conducea echipa de fotbal Dinamo. Aflate în tribună, cele două femei erau să se bată sub privirile stupefiate ale celorlalți microbiști.

În urma acestui conflict, Elenei Ceaușescu și Marthei Drăghici-Cziko le-a fost interzis accesul pe stadion. Decizia a fost luată de către Gheorghe Gheorghiu-Dej, care, enervat până peste cap de certurile dintre cele două ce aduceau deservicii partidului, i-a băgat în ședință pe soții celor două microbiste.

Cornel Dinu, fost fotbalist al echipei Dinamo, a vorbit, pe scurt, despre neînțelegerile dintre cele două femei: „Martha Drăghici conducea Dinamo. Era moartă după fotbal și după Dinamo. La acea vreme, controla toate bunurile confiscate de partid de la boieri și de la nobili. Toate acestea se aflau în subsolul Ministerului de Interne. În anii ‘50 a adus mulți jucători la echipă. Când mergea la meciul dintre Dinamo și CCA, Martha stătea lângă Elena Ceaușescu… una lângă alta. Se certau de se uita lumea la ele. Când a aflat Gheorghiu-Dej i-a chemat pe bărbații lor și le-a zis: „Bă, fufele alea să nu mai vină la meci”.

Loading...