Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Problema de clasa I care dă bătăi de cap adulților. Câte ouă fac 12 găini în 12 zile?

Problema de clasa I care dă bătăi de cap adulților. Câte ouă fac 12 găini în 12 zile?

Probabil ai auzit de această problemă matematică care a devenit virală pe internet: „Câte ouă fac 12 găini în 12 zile?” Cu toate că această problemă poate părea simplă la prima vedere, răspunsul nu este atât de evident precum am crede.

Această problemă de clasa I a pus la grea încercare mulți adulți, dar și pe mulți elevi de gimnaziu sau liceu. Dacă ne uităm la întrebare, putem spune că 12 găini în 12 zile vor face 12 ouă pe zi, nu-i așa? Însă acest răspuns nu este corect!

Dacă analizăm problema cu atenție, putem vedea că este o problemă de proporții și nu doar o simplă întrebare despre matematică de bază. Cea mai importantă informație pe care trebuie să o avem în vedere este că găinile depun ouă în mod diferit. Nu toate găinile depun un ou în fiecare zi, iar unele găini depun mai mult de un ou pe zi.

Câte ouă fac 12 găini în 12 zile?

Te provoacă această problemă simplă de matematică de clasa I? Trei găini depun 3 ouă în 3 zile, pare simplu până acum. Dar câte ouă pot produce 12 găini în 12 zile?

Nu te descuraja, există o soluție simplă. Dacă o găină depune un ou la fiecare 3 zile, atunci în 12 zile va produce 4 ouă. Iar pentru cele 12 găini, vom avea un total de 48 de ouă în 12 zile.

Prin urmare, răspunsul corect la această problemă este că 12 găini vor produce 48 de ouă în 12 zile. Nu uita, matematica poate fi uneori complicată, dar cu un pic de răbdare și concentrare, vei reuși să găsești răspunsul corect la orice problemă.

Cat face : 6 ÷ 2(1+2)?  Exercitiul pe care putini au reusit sa il rezolve corect

O altĂ problemă matematică care a stârnit o dezbatere aprinsă în mediul online este 6 ÷ 2(1+2). Cu toate că pare o problemă simplă, există un mare dezacord în rândul oamenilor cu privire la răspunsul corect. De fapt, foarte puțini au reușit să ajungă la un acord în privința soluției corecte.

Înainte de a dezvălui răspunsul corect la această problemă, să analizăm modul în care majoritatea oamenilor încearcă să o rezolve. Mulți încearcă să folosească o regulă simplă de matematică, cunoscută sub numele de „regula punctului”. Această regulă spune că trebuie să rezolvăm întâi parantezele, apoi să efectuăm operațiile în ordine: împărțirea, apoi înmulțirea și în cele din urmă adunarea și scăderea.

Dacă folosim această regulă pentru a rezolva problema noastră, vom obține următorul răspuns: 6 ÷ 2(1+2) = 6 ÷ 2(3) = 6 ÷ 6 = 1. Astfel, răspunsul corect pare să fie 1, nu-i așa?

Cu toate acestea, există o altă regulă matematică, cunoscută sub numele de „regula distributivă”. Această regulă afirmă că, atunci când un număr este înmulțit cu o paranteză, trebuie să înmulțim numărul cu fiecare termen din paranteză. Aplicând această regulă la problema noastră, obținem următorul răspuns:

6 ÷ 2(1+2) = 6 ÷ 2 x 1 + 6 ÷ 2 x 2 = 6 ÷ 2 + 6 = 3 + 6 = 9.

Așadar, conform regulei distributive, răspunsul corect la această problemă este 9, nu 1.

În concluzie, această problemă matematică este un exemplu perfect de modul în care un exercițiu aparent simplu poate fi foarte complicat și poate provoca dezacorduri în rândul oamenilor. Prin urmare, este important să folosim regulile corecte de matematică atunci când rezolvăm probleme, astfel încât să obținem întotdeauna răspunsul corect.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini