Redactia.ro
Home » Știri » Prognoza meteo pentru 1-8 iunie 2020. ANM a anunțat cum va fi vremea în fiecare regiune

Prognoza meteo pentru 1-8 iunie 2020. ANM a anunțat cum va fi vremea în fiecare regiune

Vremea in prima saptamana iunie

Administrația Națională de Meteorologie a publicat prognoza meteo pentru perioada 1-8 iunie 2020. Potrivit meteorologilor, vremea va fi schimbătoare în toate aceste zile, iar temperaturile aerului vor fi nesemnificative de la o zi la alta.

UPDATE. Modificarea prognozei ANM a fost anunțată

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunțat, duminică dimineața, o informare de ploi şi vijelii. Această avertizare va fi valabilă în România până miercuri seara. Astfel, între 31 mai, ora 10:00 și 3 iunie, ora 23:00, se va înregistra cu instabilitate atmosferică accentuată.

Ne putem aștepta la averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină şi vijelii. De asemenea, ANM a anunțat ploi cu un caracter torenţial și acumulări mari de apă.

”Cerul va fi variabil, iar vântul se va intensifica treptat după orele prânzului, când la rafală se vor înregistra viteze în general de 45…50 km/h. Din după-amiaza zilei de luni (01 iunie) instabilitatea atmosferică se va accentua treptat si se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină şi vijelii”

, precizează meteorologii, conform capital.ro.

Prognoza meteo 1-8 iunie în Banat

În prima săptămână a lunii iunie, vremea în Banat va fi schimbătoare de la o zi la alta. Așadar, maximele se vor situa între 19 și 20 de grade Celsius, iar minimele se vor situa în jurul valorii de 8 grade, în medie.

De asemenea, există probabilitatea apariției ploilor în această săptămână.

Prognoza meteo 1-8 iunie în Crișana

Potrivit ANM, la începutul lunii iunie, valorile termice vor varia semnificativ în Crișana, iar temperaturile vor varia de la o zi la alta, instalându-se o vreme mai rece decât de obicei.

Temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 19 grade Celsius, iar cele minime vor ajunge de până la 7 grade Celsius.

Prognoza meteo 1-8 iunie în Maramureș

În perioada 1-8 iunie, vremea în Maramureș va fi mai rece față de normalul perioadei, iar variațiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative.

Astfel,valorile maxime vor fi cuprinse între 17 și 19 grade Celsius, iar cele minime vor fi de 6-7 grade Celsius.

De asemenea, pe tot parcursul săptămânii pot avea loc precipitații de ploaie.

Prognoza meteo 1-8 iunie în Moldova

În Moldova, în perioada 1-8 iunie, vremea va fi mult mai rece, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16 și 19 grade Celsius, în timp ce minimele se vor situa între 8 și 9 grade Celsius.

Temperaturile minime vor crește de la 8 grade Celsius în prima zi a săptămânii, spre 14 grade Celsius în serile de 6-7 iunie.

Prognoza meteo 1-8 iunie în Dobrogea

În prima săptămână a lunii iunie, în Dobrogea temperaturile vor scădea considerabil.

Maximele termice vor ajunge la 17 și 19 grade Celsius de grade Celsius, iar minimele termice vor fi cuprinse între 10 și 1 grade Celsius.

La munte, în prima săptămână, valorile termice vor fi mult mai reci. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7 și 8 grade Celsius, iar temperatura minimă va fi cuprinsă între 1 ți 2 grade Celsius.

Loading...