Redactia.ro

Scrisoarea lui Nelu Măceșanu, tatăl Alexandrei, după tragedia trăită

De două săptămâni, familia Măceșanu trăiește o dramă fără margini: fiica lor, Alexandra, a căzut în mâinile criminalului din Caracal. Bărbatul încearcă, cu ultimele puteri, să creadă că fiica lui e în viață și că, într-o zi, va afla adevărul în cazul ei. În acest sens, Nelu Măceșanu a transmis o scrisoare publică.

Scrisoarea lui Nelu Măceșanu către toți cei care au auzit de tragedie

În toată această perioadă, familia Măceșanu a comunicat printr-o persoană publică, mai exact prin Alexandru Cumpănașu. Acesta din urmă este unchiul fetei dispărute și vărul lui Nelu Măceșanu. Cumpănașu și-a atras, în ultima vreme, o serie de critici, iar vărul său a fost nevoit să-i ia apărarea.

Nelu Măceșanu a emis, în acest sens, o scrisoare publică în care făcea apel la cei din jur, dar și la autorități. El a subliniat faptul că Alexandru Cumpănașu este autorizat să-i reprezinte și că a fost dorința familiei de a se comunica prin el. Nelu le-a cerut, așadar, românilor să nu-l mai atace pe vărul său și să ajute la descoperirea adevărului.

Scrisoarea lui Nelu Măceșanu

”Scrisoare către toţi oamenii creştini care ne-au fost alături,

Mă numesc Măceșanu Nelu, tatăl Alexandrei şi am un mesaj pentru toţi cei care îl atacă pe vărul meu: Îmi pare rău că l-am amestecat pe Sandu în toată nenoricirea noastră. I-am spus-o şi lui de câte ori ne-am văzut. Îmi pare rău pentru că am văzut câţi oameni răi îl atacă şi îi creează probleme pentru că l-am rugat să ne ajute să o găsim pe Alexandra. Noi am apelat la Sandu şi Iulian pentru a ne ajuta, nu ei s-au băgat peste noi.

Cred că TOŢI cei care îl atacă nu sunt oameni creştini şi au interese ciudate sau nu au copii să înţeleagă prin ce trecem. Eu şi soţia mea ne-am pus toată încrederea în vărul meu de la început, de joi seara când i-am spus lui şi vărului nostru Iulian că ne-a dispărut fata. Din primul moment Sandu şi Iulian au sărit în ajutorul nostru cu tot ce au putut.

Sandu a făcut pentru noi mai mult decât orice politician sau instituţie. Şi eu şi soţia mea am văzut cum politicieni şi alţii îl critică pe Sandu pentru că este alături de noi. Şi atât eu cât şi soţia am hotărât să le spunem chiar dacă Sandu a insistat să nu o facem că greşesc foarte mult şi nu este deloc creştinesc cum procedează.

Sandu nu este un om foarte vorbăreţ, dar când apelezi la el îşi dă sufletul să ajute. Aşa cum face şi cu mama Vică aşa a făcut şi cu noi. Îmi pare rău Sandule că ţi-am creat probleme şi te-am amestecat dar nu aveam încredere în nimeni altcineva.

Alexandru Cumpănașu, autorizat să reprezinte familia Măceșanu

Vreau să mai spun atât: i-am dat lui Sandu hârtie să ne reprezinte peste tot: la tribunal, la parchet, la poliţie, la televiziune şi ziare. Cine poate să spună că tot ce a făcut el a fost pentru a se folosi de fetiţa noastră dragă NU este omul lui Dumnezeu şi nu este creştin. Sandu ne-a întrebat despre tot ce a făcut în numele nostru şi dincolo de necazul prin care trecem care este un coşmar din care nu ne mai trezim, atacarea lui Sandu este lucrul care ne-a supărat şi mai tare şi am hotărât să-i trimit acesata scrisoare să o facă publică pentru că are nevoie de sprijinul nostru nu doar noi de al lui.

Cred că aceia care îl critică pentru că suferă lângă noi ar trebui să se ducă la biserică să se roage şi să-şi cureţe răutatea şi veninul. Noi credem în continuare în autorităţi şi în Sandu că vor reuşi să ne găsească fata şi adevărul.

O să facem totul pentru a afla adevărul despre copilul nostru. Suntem creştini şi nu avem răutate dar celor care vorbesc despre glorie sau imagine a lui Sandu pe seama necazului nostru le spunem atât: să le fie ruşine iar celor care cred în el să-l sprijine să lupte nu doar pentru faţa noastră ci pentru toţi copii care au trecut prin aşa ceva. Dumnezeu e sus şi îi vede pe toţi: şi pe cei răi şi pe cei buni şi are grijă de fiecare!”

Citește și Gheorghe Dincă, acuzat de un martor cheie că exploata minore

Loading...