Redactia.ro
Home » Știri » Unde te poți caza dacă mergi pe Transalpina. Ce trasee ar fi bine să urmezi

Unde te poți caza dacă mergi pe Transalpina. Ce trasee ar fi bine să urmezi

transalpina

Transalpina este cea mai înaltă șosea din România, având punctul cel mai înalt în Pasul Urdele, la 2.145 m. Drumul face legătura între orașele Novaci din județul Gorj și Sebeș din județul Alba.

Transalpina a fost reconstruită începând cu anul 1934, scrie Adevarul. Înainte de a fi amenajată, șoseaua nu era decât o potecă folosită pentru deplasarea produselor cu ajutorul cailor sau al măgarilor. Lucrările s-au desfăşurat pe parcursul a cinci ani, timp în care s-a muncit enorm de mult şi în condiţii foarte dificile, de muncă brută.

În jur de 800 de oameni au lucrat la amenajarea drumului numai pe porţiunea cuprinsă pe teritoriul judeţului Gorj. Deschiderea drumului s-a făcut cu mare fast, de către regele Carol al II-lea. „Drumul Regelui” străbate patru județe – Gorj, Vâlcea, Sibiu, Alba – traversând Munții Parâng de la sud la nord, altitudinea cea mai mare având-o pe o porțiune de aproximativ 20 de km, în județul Vâlcea.

Fiind un drum montan, este închis pe perioada iernii. Circulația a fost reluată sâmbătă dimineață, între localităţile Rânca, judeţul Gorj, şi Obârşia Lotrului, judeţul Vâlcea, informează Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române. Potrivit sursei citate, circulaţia este permisă numai în intervalul orar 8,00 – 20.00, pentru autovehicule cu masa maximă autorizată mai mică de 7,5 tone, viteza maximă fiind de 30 km/h.

Cazare Transalpina. Cele mai bune oferte în regiune

Turiștii care își doresc să ajungă pe Transalpina trebuie să știe că nu vor gasi spații de cazare în imediata apropiere a șoselei decât la Rânca – pentru cei ce vin din sud. Rânca este o localitate transformată în stațiune și se află la cea mai mare altitudine din țară (1650 m).

Un minus al acestei stațiuni e faptul că accesul la pensiunile care nu se află la șosea se face pe poteci pietruite și prafuite. Un alt lucru care lipsește la Rânca sunt magazinele și restaurantele. Există pensiuni și în localitățile aflate pe drumul de legatură, adică în Novaci, Baia de Fier, Horezu sau Polovragi. Turiștii care vin din nord pot alege orice cazare din Mărginimea Sibiului, cea mai apropiată localitate, sau Obârșia Lotrului.

Prețurile pornesc de la 80 de lei pe cameră dublă (doar cazare). Foarte puține pensiuni oferă și micul dejun. Așadar, te descurci, dar măcar stai „în vârful muntelui”. Este important să nu vă bazați pe faptul că vă descurcați la fața locului. Cel mai bine rezervați din timp.

Trasee Transalpina. Variante de trasee

Există mai multe trasee pentru Transalpina. Fiecare le alege după numărul de zile sau după numărul de km. Deși practic Transalpina reprezintă traseul dintre Rânca și Obârșia Lotrului.

Traseul 1 (pentru ce care vin din București): București-Râmnicu Vâlcea-Horezu –Novaci-Rânca-Obârșia Lotrului-Brezoi- București.

Distanțe:

  • Bucuresti – Obârșia Lotrului = 305 km
  • Obarția Lotrului – Voineasa = 40 km
  • Voineasa – Brezoi = 40 km
  • Brezoi – Bucuresti = 207 km
  • Total traseu = 604 km

Este indicat de făcut în 2 zile, scrie amfostacolo.ro.

Traseul 2 (tot pentru ce care vin din București): București-Obârșia Lotrului (prin Râmnicu Vâlcea, Horezu, Novaci, Rânca)-Salistea-Brezoi-București.

Distanțe:

  • București – Obârșia Lotrului = 305 km
  • Salistea – Sibiu = 41 km
  • Obârșia Lotrului – Salistea = 80 km
  • Salistea – Brezoi = 92 km
  • Brezoi – București = 207 km
  • Total traseu = 677 km

Fiind mai lung decât primul, e bine de făcut tot în 2 zile.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini