Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cum aleg cele mai calitative semințe pentru grădina de legume?

Cum aleg cele mai calitative semințe pentru grădina de legume?

Secretul celor mai gustoase și sănătoase legume! Ce ingrediente banale din bucătărie trebuie să pui la rădăcină pentru a avea cea mai bogată recoltă 

Semințele sunt organisme vii care pot germina în funcție de mai multe elemente – temperatură, soare și umiditate. Conservarea și condiționarea sunt alți factori care joacă și ei un rol asupra puterii de germinare.

Învață deci să recunoști ce înseamnă semințe de calitate și descoperă ce trebuie să alegi pentru grădina ta de legume.

Semințele sunt cel mai adesea condiționate de pachete ermetice pentru a nu fi niciodată în contact cu lumina sau cu umiditatea. Greutatea semințelor din aceste pachete este variabilă, cel mai adesea intre 5 și 15 grame. Aceste semințe de legume sunt cel mai adesea alese datorită capacității lor de a germina mai ușor.

Dar, pe măsură ce data lor de expirare se apropie, puterea lor de germinare scade și ea. Deci cel mai bine ar fi să nu se depășească data scrisă pe pachetul de semințe de legume pe care vrei să îl plantezi. Și după ce pachetul de semințe este deschis, acesta trebuie păstrat la rece și la loc uscat până anul următor.

Pe piață se găsesc pachete cu semințe de legume cu cantități mai mari, perfecte pentru semințele ce se pot planta tot anul sau pentru grădinile de legume mai mari.

Semințele provenite din agricultura bio sunt din ce în ce mai prezente și mai populare. Semințele bio sunt mai rezistente în fața bolilor decât semințele clasice și cel mai adesea mai rustice. Diferența de preț între semințele clasice și cele bio nu este însă una foarte mare.

Semințele exotice

Semințele de plante exotice sau străine se pot cumpăra de pe Internet sau de la magazinele specializate. Se pot planta și la noi, cu condiția să li se ofere mediul necesar pentru buna lor dezvoltare. Plantele tropicale au nevoie de multă căldură și umiditate pentru a se putea dezvolta așa cum trebuie.

Semințele de legume mai vechi și mai rare

Cartofi purpurii, topinambur… sunt unele varietăți de legume mai vechi sau nu foarte cunoscute care încep încet-încet să reapară pe piață. Ușor mai scumpe la cumpărare decât legumele clasice, semințele de legume rare sau mai vechi sunt rustice și necesită o întreținere minimă.

Randamentul este variabil, dar legumele vechi posedă mari calități gustative, deci sunt varietăți foarte interesante de cultivat în grădina de legume.

Mai există și semințe care nu au stratul lor vegetal, care sunt uscate pentru a fi condiționate. Majoritatea au o mare putere de germinare. Aici ai cea mai mare varietate de semințe de legume de unde poți alege. În plus, sunt economice la cumpărare.

Mai există și semințe de legume care au un strat de argilă care are elemente fertilizante și un tratament natural care ține păsările departe. Unele din ele sunt certificate Bio. Sunt mai rustice și mai puțin fragile și poate să fie tentant să apelezi la ele pentru grădina de legume.

Deci înainte de a începe cultura legumelor în grădină, cel mai bine ar fi să îți faci timp să alegi așa cum trebuie cele mai bune soiuri, semințe de calitate pentru a obține cele mai bune rezultate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini