Redactia.ro
Home » Monden » 26 de ani de când Ioan Mihalea a fost ucis. Iată ce s-a întâmplat cu familia lui

26 de ani de când Ioan Mihalea a fost ucis. Iată ce s-a întâmplat cu familia lui

26 de ani de când Ioan Mihalea a fost ucis. Iată ce s-a întâmplat cu familia lui

La 26 de ani de când Ioan Mihalea a fost ucis cu bestialitate, familia acestuia au trecut printr-o altă dramă. Soția și fiul acestuia au pierdut apartamentul, unde a avut loc oribila crimă.

26 de ani de când Ioan Mihalea a fost ucis. Iată ce s-a întâmplat cu familia lui

În data de 29 noiembrie 1993, Ioan Luchian Mihalea, dirijorul și compozitorul care a fondat corul Song și Minisong, avea să moară, după ce a fost bătutu cu bestialitate de doi tâlhari care au intrat peste el în locuință pentru a-l jefui. Adina, soția sa și fiul lor, Ionuț, care avea la vremea aceea patru ani, locuiau în Pitești, orașul natal al artistului. Aceștia se pregăteau să se mute în Capitală, în apartamentul cu trei camere al compozitorului, din cartierul Drumul Taberei. Din păcate acest lucru nu s-a mai întâmplat, iar familia artistului a decis să păstreze apartamentul și l-au închiriat.

Ioan Mihalea și Adina erau căsătoriți de trei ani, cei doi experimentând relația la distanță, pentru că ea locuia la Pitești, iar el în București. Dragostea lor a fost întreruptă de tragicul eveniment. Anii ce-au urmat au fost foarte grei pentru Adina, femeia a făcut eforturi mari pentru a-și crește copilul de numai patru ani. Deși soțul ei a murit de 26 de ani, Adina nu și-a refăcut viața niciodată. Împreună cu fiul ei, s-au mutat la părinții ei. Adina Mihalea și-a ținut singura fiul în facultatea din oraș și l-a încurajat, fiindu-i și mamă și tată.

Familia lui Ioan Mihalea a pierdut apartamentul

O familie de cetățeni germani a revendicat apartamentul, deoarece aceștia erau primii proprietari ai imobilului, însă, au fugit din România în timpul dicataturii lui Ceaușescu, iar comuniștii le-au naționalizat casa. Așadar, Ioan Mihalea l-a cumpărat de la stat. În 2012, germanii au cerut instanței să le fie dat înapoi apartamentul, însă magistrații judecătoriei Sectorului 6 au refuzat revendicarea acestora. Așadar, Adina Mihalea și fiul său au reușit să păstreze apartamentul în care artistul a fost ucis. Însă, această bătălie nu s-a terminat aici, pentru că femeia a avut nevoie de un avocat la proces, care îi cerea văduvei suma de 6.000 de euro. Astfel, avocatul a obținut în 2015 executarea silită a femeii. De asemenea, la această sumă s-au adăugat și cheltuielile de executare în valaore de 4.362.47 lei, motiv pentru care imobilul a fost scos la licitație publică, care a fost evaluat la 53.000 euro. Din păcate, familia lui Mihalea a pierdut apartamentul.

Filmul oribil al crimei

Ioan Luchian Mihalea, ar fi împlinit 42 de ani în anul 1993, când a fost ucis. Compozitorul și dirijorul al grupului Song a fost găsit decedat, lovit și strangulat, în apartamentul său. Polițiștii au găsit la locul crimei un ecuson, iar aceștia au identificat urme de pete de sânge care arătau existența unei lupte între victimă și asasini. Artistul a fost atacat cu un obiect contondent în zona capului, apoi a fost ștrangulat cu două cabluri.

Atunci, anchetatorii au stabilit că este vorba despre un jaf, deoarece apartamentul a fost găsit răvășit, iar artistului i-au dispărut mai multe bijuterii pe care le purta și o geacă de piele. În 1994, procurorii au aflat că un tânăr de 19 ani, care lucra la Întreprinderea Metrorex, este unul dintre criminali. La momentul arestării, Gavrilă Nelu Florian era îmbrăcat cu geaca de piele a lui Mihalea. Într-un final, tânărul de 19 ani a recunscut că l-a ucis pe cântărețul Ioan Luchian Mihalea, împreună cu cel mai bun prieten al său, în vărstă de 19 ani.

Citeste si:Gino Iorgulescu vrea să crească copiii tânărului ucis de fiul său, Mario Iorgulescu

Loading...