Redactia.ro
Home » Homepage » Alertă la granița României! S-a depistat caz de holeră pe plaja de la Vadul lui Vodă

Alertă la granița României! S-a depistat caz de holeră pe plaja de la Vadul lui Vodă

Recent a fost depistat vibrionul de holeră pe plaja de la Vadul lui Vodă. Autoritățile dau un semnal de alarmă și îi roagă pe cetățeni să fie prudenți și să ia în calcul faptul că pot avea parte de urmări grave dacă aleg să facă băi în zonă. Iată toate detaliile!

S-a depistat caz de holeră pe plaja de la Vadul lui Vodă

Potrivit Șefului Direcției de Sănătate, Boris Gîlca specialiștii Centrului de Sănătate de la Chișinău preiau constant probe din spațiile de agreement, fapt pentru care a fost depistat și vibrionul de holeră pe plaja de la Vadul lui Vodă.

„În perioada estivală, Centrul de Sănătate Publică Chișinău examinează și preia studii de santinelă referitor la bazinele acvatice. Conform ultimelor probe, la plaja de la Vadul lui Vodă s-a depistat vibrionul de holeră.

Cei care fac plajă și se vor scălda, să asculte de sfatul medicilor. După baie, să facă și duș. Să rămână în alertă referitor la posibile urmări”, a susținut Șeful Direcției de Sănătate, Boris Gîlca, relatează „realitatea.md”.

Scăldatul este interzis pe plaja de la Vadul lui Vodă

Conform specialiștilor, vibrionul de holeră nu provoacă holera, dar poate provoca dereglări gastro-intestinale acute. Această complicație poate apărea dacă apa este contaminată și ajunge în cavitatea bucală sau nazal, motiv pentru care la plaja  Vadul lui Vodă scăldatul este interzis, mai ales pentru copii, care pot înghiți apă în timpul scăldatului. Printre simptomele care pot afecta starea de sănătate se află: greața, voma, diareea.

Ce este holera

„Cauza holerei este infecția cu bacteriile V. cholera. Aceste bacterii au fost descoperite în 1883. Bacteriologul german, Robert Koch (1843-1910), a studiat boala în timpul unei epidemii din Egipt. El a găsit o bacterie în intestinele celor care au murit de holeră, dar nu a putut nici să izoleze organismul și nici să infecteze animalele cu acesta. Mai târziu în acel an, Koch a plecat în India, unde a reușit să izoleze bacteriile. El a descoperit că au prosperat în lenjerie umedă, murdară și pământ umed și în scaunele pacienților cu boală. Bacteriile de holeră trăiesc în apă sărată superficială și pe crustacee microscopice. De asemenea, pot exista sub formă de colonii de biofilme care acoperă suprafața apei, plante, pietre, cochilii și obiecte similare, și pot trăi printre ouăle midges, care servesc ca rezervor pentru bacteriile holera. Tulpinile toxice de bacterii de holeră produc o otravă care declanșează diaree violentă la om. Când bacteriile intră în zone în care trăiesc oamenii, pot provoca rapid epidemii severe. Schimbările meteorologice, pierderea populației și îmbunătățirea igienizării pot pune capăt unui focar”, potrivit „laboretica.ro”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: