Broccoli este una dintre cele mai bune legume pentru sănătate, fiind plin de nutrienți. Multora nu le place, dar dacă încerci aceste rețete, cu siguranță îți vei schimba părerea!
Rețete cu broccoli. Așa este pus în valoare
Broccoli este unul dintre cele mai sănătoase alimente și acesta ar trebui să se găsească mereu în farfuria noastră, dacă avem vrem să avem un stil de viață sănătos.
Mai mult, broccoli se află în topul 10 al celor mai bune alimente din lume. Broccoli conține fibre solubile și insolubile în cantități mari, dar și vitamina C. De exemplu, 100 g de broccoli aduc 150 %din necesarul zilnic de vitamina C, ca să vă faceți o idee cât de mult conține.
Putem gătit broccoli în diferite moduri. Acesta este ideal gătit la aburi, timp de trei sau șase minute și își păstrează toți nutrienții. Putem, de asemenea, să consumăm broccoli și în stare crudă într-o salată. Îl putem amesteca cu sos de muștar sau sos de lămâie, condimente și ulei presat la rece. Putem să gătim broccoli la cuptor sau gratinat.
Rețetă supă cremă de broccoli
500 g broccoli
o felie de țelină
rădăcină de praz ( 10-15 cm )
un cartof potrivit
o rădăcină mică de păstârnac
un morcov mic
un cub de unt
200 ml smântână pentru gătit
o linguriță cu pudră de nucșoară
piper roșu
sare după gust
Cum se prepară supa cremă de broccoli
Începem această rețetă prin a fierbe o supă de legume din morcov, țelină, cartofi și păstârnac.Trebuie să adăugăm și un praf de sare atunci când punem apa la fiert. Scoatem legumele fierte într-un bol destul de încăpător. După aceea, tot în aceeași supă opărim prazul și bucățelele de broccoli, care au fost deja spălate și curățate.
Adăugăm unt peste legumele fierte și le mixam cu jumătate din cantitatea de smântână din rețetă. Punem treptat și prazul și broccoli și restul de smântână. Trebuie să amestecăm în continuare cu mixerul până obținem o cremă densă. Adăugăm treptat din supa de legume de pe aragaz, până ajungem la consistență dorită. Putem să servim supă cu crutoane sau simplă. Poftă bună!