Redactia.ro
Home » Știri » Ce se va întâmpla cu averea Reginei Elisabeta a II-a în valoare de 500 de milioane de dolari

Ce se va întâmpla cu averea Reginei Elisabeta a II-a în valoare de 500 de milioane de dolari

Familia Regală a Marii Britanii se adună la Balmoral. O mare de oameni e în lacrimi lângă porțile Castelului unde se află Regina Elisabeta a II-a

Iată ce se va întâmpla cu averea Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, în valoare de 500 de milioane de dolari!

Ce se va întâmpla cu averea Reginei Elisabeta a II-a

Majestatea Sa lasă în urmă o avere personală de peste 500 de milioane de dolari din cei 70 de ani petrecuți pe tron, pe care Prințul Charles o va moșteni atunci când va fi încoronat rege.

Deși acest lucru poate părea simplu, averea reginei este complexă. O mare parte din ceea ce este considerat a fi proprietatea ei aparține de fapt așa-numitei „Royal Firm”, imperiul de 28 de miliarde de dolari pe care membrii familiei regale britanice, precum regele George al VI-lea și prințul Philip, îl numeau cândva „afacerea familiei”.

Cum era plătită regina?

Regina primea venituri prin intermediul unui fond al contribuabililor cunoscut sub numele de „Sovereign Grant”, care este plătit anual familiei regale britanice. Acesta își are originea într-un acord încheiat de regele George al III-lea de a renunța la venitul său de la Parlament pentru a primi o plată anuală fixă pentru el și pentru generațiile viitoare ale familiei regale. Cunoscută inițial sub numele de Lista civilă, a fost înlocuită cu Subvenția suverană în 2012.

Valoarea acestei subvenții a fost stabilită la puțin peste 86 de milioane de lire sterline în 2021 și 2022. Aceste fonduri sunt alocate pentru călătorii oficiale, întreținerea proprietății și costurile de funcționare sau de întreținere a casei reginei, Palatul Buckingham.
Dar regina nu primește doar un salariu anual.

Firma regală: un imperiu de 28 de miliarde de dolari

The Firm, cunoscută și sub numele de Monarchy PLC, este un grup de membri de rang înalt și de fețe publice ale Casei de Windsor, familia regală domnitoare pe care regina o conducea. Împreună, aceștia operează ceea ce poate fi considerat un imperiu de afaceri global care pompează anual sute de milioane de lire sterline în economia Regatului Unit prin intermediul evenimentelor televizate și al turismului.

Majestatea Sa și alți șapte membri ai familiei regale sunt membri ai firmei: Prințul Charles și soția sa Camilla, Ducesa de Cornwall; Prințul William și soția sa Kate, Ducesa de Cambridge; Prințesa Anne, fiica reginei; și Prințul Edward, fiul cel mic al reginei, și soția sa Sophie, Contesa de Wessex.

Monarhia deține active imobiliare în valoare de aproape 28 de miliarde de dolari începând din 2021, care nu pot fi vândute, potrivit Forbes. Aceasta include:

The Crown Estate: 19,5 miliarde de dolari
Palatul Buckingham: 4,9 miliarde de dolari
Ducatul de Cornwall: 1,3 miliarde de dolari
Ducatul de Lancaster: 748 de milioane de dolari
Palatul Kensington: 630 de milioane de dolari
Domeniul Coroanei Scoției: 592 milioane de dolari

Deși familia nu profită personal de pe urma afacerii, scopul este de a stimula economia, care, la rândul ei, poate oferi bogăție familiei Windsor prin acoperirea mediatică gratuită și prin mandatele regale – în esență, „ștampile de aprobare” pe produse de înaltă calitate, relatează Forbes.

Domeniul Coroanei

The Crown Estate este o colecție de terenuri și exploatații aparținând monarhiei britanice, care a fost deținută de regina Elisabeta a II-a. Dar nu este vorba de o proprietate privată pe care ea însăși a deținut-o, ci este administrată de un consiliu public semi-independent. În iunie, Crown Estate a anunțat un profit net de 312,7 milioane de dolari din venituri pentru anul financiar 2021-2022, cu 43 de milioane de dolari mai mult decât în anul precedent.

„În ceea ce a fost un alt an de schimbări și perturbări, portofoliul nostru diversificat continuă să își demonstreze puterea și rezistența prin revenirea noastră la banul public”, a declarat Dan Labbad, directorul executiv al Crown Estate, în anunțul făcut.

Finanțarea pentru subvenția suverană provine dintr-un procent din profitul veniturilor, care a fost stabilit inițial la 15%, potrivit Casei Regale. Subvenția a fost majorată în 2017-2018 la 25% pentru a sprijini renovarea Palatului Buckingham și ar trebui să fie redusă din nou la 15% până în 2028.

Subvenția este folosită pentru a plăti cheltuielile oficiale, inclusiv salarizarea personalului, securitatea, călătoriile, curățenia și întreținerea. Însă cheltuielile private ale reginei și ale familiei sale extinse sunt plătite printr-o alocație separată, numită Privy Purse.

Averea personală

Averea personală a reginei este, în esență, un portofoliu de proprietăți și active care au fost păstrate în custodie, datând din secolul al XIV-lea, și care asigură Majestății Sale venituri private din Ducatul de Lancaster.

„La sfârșitul lunii martie 2022, Ducatul de Lancaster deținea active nete în valoare de 652,8 milioane de dolari sub controlul său, oferind un excedent net de 24 de milioane de dolari. Acestea se prezintă sub formă de proprietăți și active financiare”, se arată într-o declarație de pe site-ul Duchy of Lancaster.

Activele nete nu sunt plătite direct reginei, dar surplusul de 24 de milioane de dolari este plătit. Aceste fonduri sunt impozitate și sunt folosite în principal pentru a acoperi cheltuielile care nu sunt deja acoperite de Subvenția Suverană.

Bunurile personale ale Majestății Sale

Regina a acumulat peste 500 de milioane de dolari în active personale, în mare parte datorită investițiilor sale, colecției de artă, bijuteriilor și proprietăților imobiliare, care includ Casa Sandringham și Castelul Balmoral, potrivit Business Insider. Acum că a murit, majoritatea bunurilor sale personale vor fi transmise prințului Charles, atunci când acesta va urca pe tron.

De asemenea, Majestatea Sa a moștenit aproape 70 de milioane de dolari de la regina mamă atunci când aceasta a murit în 2002, inclusiv investiții în tablouri, o colecție de timbre, porțelanuri fine, bijuterii, cai și chiar o colecție valoroasă de ouă Faberge. Printre tablourile din colecție se numără lucrări de Monet, Nash și Carl Fabergé.

Există o clauză legală specială care o scutește pe regină de plata impozitului pe moștenire pentru averea lăsată de mama sa. Această clauză se va aplica și prințului Charles. Moștenirea de la suveran la suveran este scutită de impozitul pe moștenire de 40%, așa cum s-a convenit cu fostul prim-ministru John Major în 1993, pentru a evita erodarea averii familiei regale.

Dar prințul Charles tot nu va moșteni în mod direct imperiul de 28 de miliarde de dolari, care include domeniul Scoției, Crown Estate, Ducatul de Lancaster, Ducatul de Cornwall și palatele Buckingham și Kensington. El va primi doar bunurile personale care i-au fost desemnate în mod special de regina Elisabeta a II-a.

 

Sursa foto: Foto: ANDY BUCHANAN / AFP

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: