Redactia.ro
Home » Știri » Curs valutar BNR 22 ianuarie 2021. Ce monede au scăzut și care s-au apreciat în raport cu leul

Curs valutar BNR 22 ianuarie 2021. Ce monede au scăzut și care s-au apreciat în raport cu leul

Curs valutar BNR 22 ianuarie 2021

Curs valutar BNR 22 ianuarie 2021. Banca Națională a României a stabilit care este rata de cuts valutar pentru principalele monede europene. Iată ce valori au acestea în ultima zi a săptămânii.

Curs valutar BNR 22 ianuarie 2021. Ce valori au principalele monede

BNR a actualizat valorile cursului:
1EUR-4.8740
1USD-4.0034
1CHF-4.5255
1GBP-5.4696

În fiecare zi, Banca Națională a României actualizează cursul valutar pentru principalele monede europene. Acest lucru se întâmplă în jurul orei 13:00, așa că până la acel moment, datele care sunt luate în considerare sunt cele din sesiunea precedentă, adică cea de joi. Inclusiv băncile folosesc tot aceste valori, până la actualizare. Iată ce valori au un euro, un dolar american, un franc elvețian sau o liră sterlină.

Curs valutar BNR 22 ianuarie 2021. La cât a fost cotat un euro

Euro a scăzut iarăși și a ajuns să coste 4.8738 de lei, potrivit cursului valutar stabilit de BNR. Scăderea care a fost înregistrată a fost de -0.0003 de lei.

Curs valutar BNR 22 ianuarie 2021. La cât a fost cotat un dolar american

Un dolar american a fost cotat în scădere și s-a depreciat în fața leului românesc. Valoarea unui dolar este de 4.0148 de lei, scăderea înregistrată fiind de -0.0059 de lei.

Curs valutar BNR 22 ianuarie 2021. La cât a fost cotat un franc elvețian

Francul elvețian este singura dintre aceste monede care este în creștere. Astfel, BNR a cotat francul la 4.5251 de lei. Creșterea a fost de +0.0030 de lei.

Curs valutar BNR 22 ianuarie 2021. La cât a fost cotată o liră sterlină

Și lira sterlină este în creștere și a ajuns la valoarea de 5.5099 de lei. Scăderea a fost de -0.0004 de lei, arată BNR.

Ce rol are Banca Națională a României

Printre altele, un rol pe care îl are BNR este acela de a supraveghea sistemul bancar. Iată cum poate face aceste lucruri:

„Banca Naţională a României (BNR) este autoritatea competentă cu privire la reglementarea, autorizarea, supravegherea prudenţială și rezoluţia instituţiilor de credit. În activitatea de supraveghere, BNR verifică modul în care instituţiile de credit respectă cerinţele de natură prudenţială prevăzute de legislaţia în vigoare, menite să asigure aplicarea unor politici și practici bancare prudente. Vericarea se realizează atât pe baza raportărilor transmise de către instituţiile de credit la BNR (o-site), cât și prin inspecţii desfășurate la sediul instituţiilor de credit și al sucursalelor acestora din ţară și din străinătate (on-site)”, anunță BNR pe site.

De asemenea, acest proces de supraveghere implică mai multe lucruri, de la evaluarea riscurilor, de la cele naturale la cele de credit.

„Procesul de supraveghere implică evaluarea riscurilor care pot afecta instituţiile de credit (risc de credit, risc operaţional, risc de piaţă, risc de lichiditate, alte riscuri semnicative), riscurile la care banca expune sistemul financiar și riscurile identificate prin simulări de criză, cu luarea în considerare a naturii, extinderii și complexităţii activităţilor băncii, astfel încât rezultatul procesului de supraveghere să asigure o imagine de ansamblu asupra profilului de risc al băncii, precum și identicarea necesarului de capital suplimentar pentru acoperirea riscurilor”, mai scrie BNR.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: