Redactia.ro
Home » Știri » Uzina Dacia se închide. Mii de oameni intră în șomaj

Uzina Dacia se închide. Mii de oameni intră în șomaj

dacia

Uzina Dacia de la Mioveni își suspendă activitatea ca măsură de prevenție în condițiile epidemiei de coronavirus. Cea mai mare companie din România își încetează activitatea de joi de la ora 12 până pe data de 5 aprilie.

La Dacia nu există niciun caz de Coronavirus, însă există angajaţi care au luat contact cu oameni din zone cu probleme şi care acum stau izolaţi la domiciliu, a spus Ion Iordache, reprezentant al sindicatului de la Automobile Dacia.

Reprezentanții Sindicatului Automobile Dacia discută la această oră cu patronatul Uzinei de la Mioveni termenii în care se va întrerupe activitatea, pentru a-i proteja pe cei 14.000 de muncitori.

Angajații intră în șomaj tehnic

Este vorba despre un șomaj temporar, până în momentul în care pandemia de coronavirus va fi domolită și lucrurile vor reintra în normal.

„Avem această întâlnire pentru a stabili un program de închidere a uzinei, să vedem dacă oprim lucrul joi sau vineri. E vorba de 14.000 de oameni, trebuie să îi protejăm, nu putem continua așa. Trebuie să găsim o soluție pentru a intra în șomaj temporar. E greu să îi protejăm pe muncitori în uzină, sunt multe spații comune în care intră în contact”, a declarat Ion Iordache, vicepreședintele Sindicatului Automobile Dacia, pentru G4Media.

În această perioadă, conform contractului de muncă, angajaţii vor primi 85% din salarii, conform contractului colectiv de muncă.

Tot mâine va opri producţia şi uzina Ford de la Craiova, tot din cauza epidemiei. Astfel de măsuri au fost implementate la nivelul întregii Europe, după ce Volkswagen, Mercedes-Benz, Nissan, Renault, Ford, Fiat sau Toyota au anunţat oprirea producţiei pe fondul epidemiei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: