Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Australian dispărut fără urmă timp de 16 ani, găsit în Marea Britanie. Ce a făcut bărbatul în tot acest timp

Australian dispărut fără urmă timp de 16 ani, găsit în Marea Britanie. Ce a făcut bărbatul în tot acest timp

GALERIE FOTO (5)Australian dispărut fără urmă timp de 16 ani, găsit în Marea Britanie

Australian dispărut fără urmă timp de 16 ani, găsit în Marea Britanie. Jason Ronald Douglas a dispărut când avea 19 ani. Acesta a părăsit casa din Queensland, Australia. După 16 ani de dispariție, poliția din Marea Britanie a anunțat familia că bărbatul, care acum are 36 de ani, bântuie străzile din Londra.

Australian dispărut fără urmă timp de 16 ani, găsit în Marea Britanie. Ce a făcut bărbatul în tot acest timp

Australian dispărut fără urmă timp de 16 ani, găsit în Marea Britanie. Jason Douglas s-a mutat în orașul englez Milton Keynes în 1999 pentru a locui împreună cu unchiul său, dar după moartea acestuia, tânărul, care la acea vreme avea 19 ani, nu a mai păstrat legătura cu familia sa. Douglas a fost foarte afectat de moartea unchiului său, care a făcut atac de cord. Deși rudele au încercat să dea de urma băiatului, din cauza faptului că se aflau în Austrilia, fiind un alt continent, demersurile autorităților nu au avut succes.

După 16 ani, familia lui Douglas a cooperat cu poliția din Marea Britanie, iar într-o zi, oamenii legii au anunțat membrii familiei că băiatul a fost găsit. De fapt, Douglas nu mai era tânăr, fiind o persoană total schimbată. Avea 36 de ani și trăia pe străzi. Pentru că familia sa nu a avut bani să îl aducă în Australia, a cerut ajutorul internaților în mediul online. „Jason a dispărut de 16 ani, trăiește pe străzi de mulți ani și de aceea ne-a fost greu să-l găsim. El a crezut că familia nu îl vrea și că toți am renunțat să-l mai căutăm, însă nu a fost așa. Acum, vrea cu disperare să se întoarcă acasă, în Australia, la surorile și mama lui. Avem nevoie de bani pentru a-i face acte. Orice ajutor e binevenit”, a mărturisit sora lui, Lisa.

Douglas fura din magazine pentru a supraviețui

Conform presei locale, acestia i-au fost furate actele și i-a fost extrem de greu să se descurce singur într-o țară străină. Mai mult, Douglas a spus că a fost nevoit să cerșească pentru a supraviețui. A crezut că familia sa nu mai voia să audă de el, de aceea nu a mai dat niciun semn de viață atâția ani. „Mi-a povestit viața grea pe care a avut-o acolo. A plâns, dar a fost fericit să afle că are o familie care l-a căutat neîncetat. Nu s-a putut descurca fără acte și s-a ocupat cu furtul din magazine și cerșitul, ca să aibă ce mânca”, a mai adăugat femeia.

Prima conversație pe care a avut-o cu sora sa, după 16 ani, a fost extrem de emoționantă atât pentru Douglas, cât și pentru familia acestuia. „Nimeni nu-și poate imagina prin ce a trecut familia lui Douglas în toți acești ani. În fiecare zi de naștere, Crăciun, a fost o durere și o tristețe de nedescris„, a spus verisorul acestuia. Inițial, după ce a aflat că rudele l-au căutat în tot acest timp, Douglas s-a enervat foarte tare. Mama acestuia a povestit că fiul său i-a spus că vrea să se întoarcă imediat acasă. Ulterior, familia a reușit să strângă 2.500 dolari pentru a-l aduce acasă pe Douglas.

Etichete: