Redactia.ro
Home » Știri » Cum arată casa Prințului Charles din Viscri? Moștenitorul tronului britanic o vizitează în fiecare an

Cum arată casa Prințului Charles din Viscri? Moștenitorul tronului britanic o vizitează în fiecare an

GALERIE FOTO (6)

La sfârșitul lunii mai a fiecărui an, Prințul Charles vizitează România și, implicit, casa din Viscri. Iată cum arată, așadar, casa acestuia din România, cine se ocupă de ea în lipsa lui și, mai ales, cât costă o noapte de cazare în prestigioasa reședință.

Prințul Charles vizitează casa din Viscri an de an

Prințul Charles își face timp an de an, la sfârșitul lunii mai, pentru a vizita România și a supraveghea activitatea fundației sale, denumită „Prințul de țara Galilor”. În periplu său face întotdeauna și o oprire la casa din Viscri, care se află sub administrația fundației sale.

Casa a fost cumpărată de către moștenitorului tronului britanic în anul 2006 și a fost păstrată întocmai. Singurele îmbunătățiri au fost băile și blazonul care acum tronează pe fațada casei. „Pe frontispiciu se află blazonul Prințului Charles, care prezintă cele trei pene de struț, care împreună cu coroana reprezintă nobilitatea. Se regăsește și sintagma „Ich dien”, care se traduce în română cu „eu mă pun în slujba poporului”, a explicat Alexandru, cel care se ocupă de această proprietate.

Blazonul Prințului Charles de pe frontispiciu clădirii

În lipsa Prințului Charles, casa este fie închiriată publicului larg, fie este rezervată activităților specifice ale fundației prințului, dat fiind faptul că acolo își are sediul. De regulă, sunt organize ateliere de restaurare tradițională și de țesut, cursuri de agricultură, cluburi de lectură ori conferințe.

Cât costă o noapte de cazare în casa din Viscri

Puțini știu, însă, că reședința Prințului Charles din România, de la Viscri, poate fi închiriată de oricine. Proprietatea este alcătuită din 6 camere duble și 2 single destinate cazării, multe spații de recreere și un hambar transformat atât în spațiu de luat masa, cât și unul de recreere.

În ceea ce privește prețul, acesta diferă în funcție de camera rezervată. Astfel, apartamentul Prințul de Wales poate fi închiriat cu 140 de euro pe noapte, camera Trezorierului și camera Îngrijitorului costă 120 de euro pe noapte, iar cele single, respectiv camera Servitorului și camera Valetului, doar 90 de euro pe noapte.

Imobilul este cunoscut acum drept „Casa Albastră”, grație culorii pereților săi exteriori.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: