Redactia.ro
Home » Știri » Detalii necunoscute din viața Patriarhului Daniel. Cum arăta șeful BOR în urmă cu 70 de ani

Detalii necunoscute din viața Patriarhului Daniel. Cum arăta șeful BOR în urmă cu 70 de ani

GALERIE FOTO (3) Detalii necunoscute din viața Patriarhului Daniel

Detalii necunoscute din viața Patriarhului Daniel. Joi, 22 iulie, Patriarhul Daniel va împlini vârsta de 70 de ani. Cu toate că este cunoscut în întreaga țară, puțini sunt cei care știu povestea de viață a șefului BOR. Cum arăta acesta când era mic?

Detalii necunoscute din viața Patriarhului Daniel. Cum arăta șeful BOR în urmă cu 70 de ani

Detalii necunoscute din viața Patriarhului Daniel. Șeful Bisericii Ortodoxa Română împlinește joi, 22 iulie, va împlinit 70 de ani. Patriarhul Daniel este cunoscut de mulți credincioși din țară, dar puțini îi cunosc povestea de viață. Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, Părintele Timotei Prahoveanul a dezvăluit câteva amănunte neștiute despre viața părinților acestuia. Anul acestea, patriarhul Daniel va împlini 14 ani de când este întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române. Daniel-Ilie Ciobotea s-a născut la data de 22 iulie 1951, în satul Dobrești, comuna Bara, Timiș. Acesta a fost cel de-al treilea copil dintr-o familie de învățători, Alexia și Stela.

Patriarhul Daniel in copilarie

Patriarhul Daniel a urmat Institutul Teologic Universitar Ortodox din Sibi, după care a fost îndrumat la doctorat de părintele Dumitru Săniloae. Când a decis să intre în monahism, s-a bucurat de faptul că părintele Ilie Cleopa i-a fost naș de călugărie. În 1987, Daniel Ilie Ciubotea îmbrăca pentru prima dată haina monahală la Mănăstirea Sihăstria, județul Neamț primind numele de călugărie-Daniel.

În anii 90 este ales de Sinodul Bisericii Ortodoxe Române drept Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, cu titlul de Lugojanul. La scurt timp, este ales în funcția de Arhiepiscop al Iașilor și Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, pe care a păstorit-o vreme de 17 ani. A devenit cel de-al șaselea patriarh al României, pe data de 12 septembrie 2007. Preafericitul Daniel consideră că cel mai important este ca fiecare localitate să aibă propria biserică, așa că a format programul „Niciun sat fără biserică”. „Un sat creștin fără biserică este un sat fără lumină suficientă pentru suflet. Dacă nu avem biserică și nu avem preot, riscăm să ne pierdem sufletul”, spunea la acea vreme patriarhul Daniel.

Patriarhul Daniel

Cine au fost părinții patriarhului Daniel

Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, Părintele Timotei Prahoveanul a povestit că tatăl patriarhului Daniel s-a născut în satul Smăfovicioara, comuna Secu, județul Dolj, într-o familie de țărani înstărită, cu frică de Dumneze. Încă din copilărie, acesta și-a ajutat părinții la toate treburile casei. După ce a terminat Școala Normală, Alexie a fost înrolat pe front, în cadrul Regimentului 94 de Infanterie, având gradul de sublocotenent. S-a întors de pe front și a fost decorat cu ordinul „Coroana României” cu Spadă şi Panglică de Virtute Militară, precum şi „Crucea de Fier Germană” clasa a II-a.

În 1945 s-a căsătorit cu Stela Brancu, iar la scurt timp au venit pe lume trei copii, Gheorghe, FLoare și Daniel. În cei 40 de ani de activitate didactică, Alexie a condus multe generații de copii spre bucuria științei de carte și a înțelepciunii. Mama patriarhului Daniel era din satul Dobrești, fiind într-o familie înstărită de oameni gospodari.

A intrat în C.A.P în vremea comunismului, suportând cu greu toate schimbările sociale. Stela era o femeie foarte credincioasă, iar în fiecare an merge în pelerinaje la Sfântul Ilie, la mănăstirea „Izvorul Miron” de la Româneşti, lângă Făget, apoi de Sfânta Maria, de Adormirea Maicii Domnului, la mănăstirea Lipova, mergând pe jos. În prezent, casa părintească din Dobrești a devenit casă de oaspeți a unei mănăstiri noi.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: