Redactia.ro
Home » Știri » Trei persoane au murit din cauza virusului West Nile

Trei persoane au murit din cauza virusului West Nile

Trei persoane au murit din cauza virusului West Nile

Trei persoane au murit din cauza virusului West Nile. Institutul Național de Sănătate Publică anunță că există 25 de cazuri de infecție cu virusul West Nile și trei persoane au murit în perioada 3 iunie-4 septembrie.

Trei persoane au murit din cauza virusului West Nile

Potrivit INSP, există 25 de cazuri de infecție cu virusul West Nile și trei decese s-au înregistrat în perioada 3 iunie-4 septembrie. Cele trei persoane decedate erau din Călărași, Buzău, Vrancea.

În funcţie de unitatea teritorială de expunere, cazurile au fost înregistrate în judeţele: Călăraşi. (5 cazuri). Galaţi (3 cazuri). Tulcea. (2 cazuri), Teleorman (2 cazuri).Iaşi (2 cazuri).  Buzău (1 caz), Dolj (1 caz).  Mureş (1 caz), Vaslui (1 caz), Vrancea (1 caz) şi Bucureşti (6 cazuri). Unul dintre cazuri a avut expunerea atât în judeţul Galaţi cât şi în judeţul Tulcea„, potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Cum se manifestă virusul West Nile

Virusul West Nile este cauzat de o mușcătură de tânțar. Țânțarii transmit acest virus prin înțeparea unei păsări deja infectate. Însă, nu toate persoanele mușcate de țânțari dezvoltă acest virus.

Infecțiile cu West Nile au loc în perioada caldă, când țănțarii sunt activi. Perioada între momentul în care o persoană este mușcată de un tânțar infectat și momentul când apar semnele infecției, variază de la două până la 14 zile. Perioada de incubare poate să difere de la persoană la persoană, iar manifestările cu virusul West Nile poate să apară la 2 până la 14 zile de la momentul înțepăturii de țânțar. Dacă o persoană are în organism virusul West Nile, va prezenta primele simptome ale infecției în interval de 3 până la 14 zile de la mușcătura de tânțar. Simptomele severe ale infecției cu virusul Wst Nile pot fi febra, confuzie, convulsii, slăbiciune musculară, pierderea vederii, amorțeala și paralizia.

De asemenea, o infecție gravă poate dura și mai multe săptămâni. Formele ușoare ale infecției pot fi, febra, dureri de cap, dureri în tot corpul, greață, vărsături, ganglioni limfatici umflați, erupții pe zona pieptului sau pe abdomen. Metodele de diagnosticare se fac următoarele teste, teste de laborator, puncția lombară, RMN sau alte investigații la nivelul creierului.

Citeste si:Virusul West Nile. O femeie din Iași a fost internată în stare gravă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: