Redactia.ro
Home » Știri » Virusul a suferit mutații, iar simptomele s-au schimbat. Explicația medicilor

Virusul a suferit mutații, iar simptomele s-au schimbat. Explicația medicilor

Coronavirusul a suferit mutații, iar simptomele s-au schimbat spun medicii specialiști. Profesorului universitar dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași a precizat că problemele digestive sunt mai frecvente acum în cazul infectării cu covid, iar dacă lipsa gustului și a mirosului făceau parte din debutul îmbolnvăvirii, în prezent aceasta apare la 7-10 zile după evoluția bolii.

SARS-COV2 a suferit mutații

Profesorului universitar dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași spune că virusul a suferit mutații și simptomele s-au schimbat. Mai exact, odată ce ne infectăm cu coronavirus o sa avem mai frecvent probleme digestive, iar lipsa gustului și a mirosului pot apărea după 7-10 zile de la contaminarea cu covid.

”Simptomatologia s-a modificat față de primul moment. La început, fenomenele digestive erau rare, iar acum sunt frecvente, în contextul acestei infecții, evident. De asemenea, toată lumea așteaptă să nu aibă gust și miros. Ei, acum, absența gustului și mirosului nu mai apare la debut. La cei mai mulți dintre cei care se află internați în spital apare după 7-10 zile, deci pe parcursul evoluției bolii. Tocmai asta voiam să subliniez, că este o boală cu multiple fațete, care își modifică modul de exteriorizare pentru medic și la care putem să ne așteptăm la neprevăzut.” – a declarat medicul specialist pentru Stirile Protv.

Care este explicația pentru această schimbare

O explicație a celor menționate anterior ar fi faptul că oamenii i-au dat voie virusului să se răspândească, dar și faptul că structura virusului se poate schimba treptat.

”Explicația ar putea veni din două direcții. În primul rând aș pune pe primul loc faptul că noi toți i-am dat voe să se răspândească. Este o transmitere intensă, comunitară, și a fost facilitată de toate momentele de socializare, în care cei mai mulți dintre noi au minimalizat importanța măsurilor de protecție, pe de o parte.

Pe de altă parte, structura virusului se poate schimba în timp și și-a dovedit această capacitate, virusul acesta. A prezentat multe mutații, mutații care apare în special tocmai prin trecerea de la individ la individ. Astfel de mutații pot produce pe de o parte o modificare a agresivității, adică a gravității bolii, ceea ce n-aș spune. Aș spune mai curând că este vorba despre o modificare, ca și contagiozitate. Într-adevăr, contagiozitatea este importantă și mai importantă în prezent. – a mai declarat managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: